Rock for People přidává den - vrací se Večírek pro nedočkavé

5. květen 2017, 23:22
Rock for People přidává den - vrací se Večírek pro nedočkavé

Parádní rozehřívací hudební jízdu chystá pro své návštěvníky Rock for People. V předvečer festivalu, v pondělí 3. července, proběhne v hradeckém Festivalparku tradiční zahajovací Večírek pro nedočkavé. Během „nultého“ dne budou otevřené dvě scény, Jack Daniel’s stage a Muzikus stage, na kterých vystoupí celkem čtrnáct kapel.

Večírku budou kralovat ostřílení matadoři Chancers nebo veteráni taneční scény Skyline, ale ke slovu se dostanou také mladé a dravé české kapely jako jsou například mostečtí Burning Steps, kteří na sebe upozornili mimo jiné jako předskokani loňského koncertu Suicidal Tendencies. Žánrovou pestrost Večírku dokreslí skatepunkoví Krang, indie-rocková skupina Rituály, punkrocková parta Just for Being, rock'n'rolloví The Drain nebo energičtí Cocaine Party. O závěrečnou taneční tečku se postará bubeník skupiny Mandrage Matyáš Vorda alias DJ Dead Sailor.

Do finální podoby pondělního line-upu budou moci zasáhnout i sami fanoušci, hned pětice kapel totiž vzejde z hlasování v mezinárodní hudební soutěži Planetrox. Do té se kapely mohou hlásit do 5. května, pět z nich s nejvíce body se následně představí na Rock for People, a přímo na místě porota rozhodne, kdo si vyrazí zahrát na jeden z největších kanadských festivalů Envol et Macadam v Quebecu. Více na www.planetrox.ca.

Večírek pro nedočkavé je zdarma pro všechny návštěvníky, kteří mají celofestivalový pas nebo vstupenku na první festivalový den. Vstupenky jsou v prodeji na www.rockforpeople.cz. Aktuální edice celofestivalových pasů je v prodeji za cenu 2000 Kč. K dispozici jsou také kombotickety nebo jednodenní vstupenky na jednotlivé festivalové dny.

Rock for People 2017: Paramore, Die Antwoord, Evanescence, Mastodon, Foster The People, Three Days Grace, Cage The Elephant, The Boody Beetroots LIVE, Dub FX, You Me At Six, Kraftklub, Marmozets, Slaves, Moose Blood, Northlane, Deez Nuts, Eskimo Callboy, Comeback Kid, Thurston Moore​ Group, Lower Than Atlantis, Kontrust, The Amazons, Novelists, Imminence, Sam Alone & The Gravediggers, The Picturebooks, Spring King, Tagada Jones, Gomad!&Monster, Thurston Moore​ Group, Idles nebo Gasmac Gilmore.

Kam pro více informací a hudbou letošních interpretů:

Web: www.rockforpeople.cz
FB: www.facebook.com/rockforpeople.czechrepublic

Youtube playlist: www.youtube.com/playlist?list=PL_smLsso3ByqO3BYg19A6zVYLpXIpGkHE
Spotify playlist: https://open.spotify.com/user/rockforpeople/playlist/1fz0EgzXu3ia7Yzqdbf8xn

The Chancers jsou jedna z nejdéle působících domácích kapel, které vycházejí z žánru ska. Na scéně se pohybují od roku 1998, kdy The Chancers zahráli svůj první koncert, který měl být zároveň posledním. Společně ale vystupovali dál a jejich směsice žánrů se základem v britském hnutí 2tone si rychle získávala pozornost domácího i zahraničního klubového publika. Dnes mají na kontě osm alb, tunu mezinárodních kompilací a nadupané koncerty po celém světě.

Kapela Skyline, tedy zpěvačka Marka Rybin, MC Jacob, kytarista Majkii B a dvojice zakládajících členů DJ Hiffi a bubeník Radek Bureš, působí na české scéně již od roku 1997. Širší uznání získali nedlouho poté a za respektovanou stálici v klubech i na festivalech platí dodnes.

Kapela Krang byla založena na konci roku 2014 čtyřmi přáteli z různých kapel jako boční projekt "pro zábavu" hrající skatepunk, protože do té doby nebyla v ČR kapela, která tento žánr hrála. Vliv na ně měly kapely jako Millencolin, Descendents nebo Bad Religion. První EP kapely "OK USA!" vyšlo zkraje roku 2015 a koncem roku ho následovalo tentokrát plnohodnotné album "Baddest Brain" vydané americkým labelem Bird Attack Records. V roce 2016 kapela absolvovala úspěšnou tour po Mexiku a Střední Americe. Jejich texty jsou většinou zábavné, ale kluci nemají problém pustit se i do závažnějších společenských témat.

Just For Being je čtyřčlenná punkrocková kapela, která vznikla v létě roku 2009. Ve svých textech se snaží upozornit hlavně na to, co vnímají jako důležitá témata: problémy s rasismem, xenofobií, homofobií, práva zvířat a celkový pohled na společnost, která se ani v dnešní době nad podobnými věcmi nepozastaví. Kapela má za sebou vydané EP "Mistake In The Rules", album "There Is A Lie That Never Goes Out", více jak 250 koncertů a dvě evropské tour. V letošním roce vyšlo jejich nové EP "Too Many Ghosts".

Burning Steps jsou punková kapela z Mostu v severních Čechách. „Žádnej mainstream, žádná xenofobie, žádný kecy“. Hrají hardcore punkovou subkulturou nakopnutý rock'n'roll (ať už to znamená cokoliv) a to způsobem, jakým ho hrát chtějí. V rámci koncertů ROCK FOR PEOPLE PRESENTS na sebe upozornili jako předkapela loňského pražského koncertu Suicidal Tendencies-

Rituály jsou pražská indie-rocková skupina s českými texty, v jejímž čele stojí Michael Vácha a Richard Spilka známí z A Banquet. V dubnu 2016 vyšla jejich debutová deska “Vsaď na černou” v produkci Yardy Helešice, která byla kladně přijata kritiky.

Pražská kapela The Drain hraje rock'n'roll s chytlavými vokály a kytarovými riffy. Jejich styl mixuje prvky glam rocku, grunge a bluesu s tím nejlepším z power popu. Svým albem "We, Love, We", které produkovali svépomocí, zaujali i v zahraničí. Poslední album "Bangolia", které vyšlo loni v listopadu, produkoval Greg Gordon, známý spoluprací s kapelami jako jsou Slipknot, Wolfmother nebo Red Hot Chilli Peppers.

Kapela Cocaine Party vznikla na podzim roku 2009 původně jako čistě rocková záležitost, ale postupem času zakotvila ve stylu, který jí byl nejbližší - rock'n'roll s lehkým nádechem punku. Kapela klade důraz na show a koncerty plné energie. Za dobu svého působení stihli vydat EP Fuck yeah!, singl Welcome, EP That´s Better, odehrát spousty klubových koncertů, menších i velkých festivalů a rovněž si zahrát s řadou nejen českých, ale také zahraničních kapel.