Rock for Churchill ohlásil první jména. Přijedou Dub Inc a Dubioza Kolektiv

10. únor 2016, 11:52
Rock for Churchill ohlásil první jména. Přijedou Dub Inc a Dubioza Kolektiv

Hudební festival Rock for Churchill ohlásil prvních šest jmen 17. ročníku, který proběhne 26. a 27. srpna. Do severočeského Vroutku zavítá francouzská skupina Dub Inc, bosenská kapela Dubioza Kolektiv a česko-slovenský kvartet Monkey Business, Iné Kafe, Prago Union a Mydy Rabycad. První edice nejlevnějších 2denních vstupenek za cenu 700 Kč (+ poplatky) je k dispozici do 29. února.

Dub Inc ve své tvorbě kombinují širokou paletu stylů od reggae, dancehallu, dubu až po ska a rap. Jejich muzika je ovlivněná africkými a arabskými vlivy, v textech uslyšíte francouzštinu, angličtinu, arabštinu i berberský jazyk kabyle. Za 19 let existence se Dub Inc stali prototypem úspěšné evropské kapely, jejich energií nadupané koncerty je vynesly na špičku francouzského hudebního exportu. Pokud se chcete s Dub Inc seznámit blíže, doporučujeme živák z roku 2015, který natočili v proslulé pařížské hale L’Olympia. Lepší pozvánka na jejich show snad ani nemůže být…

Představte si jednotku divokého balkánského temperamentu a vynásobte ji sedmi. K tomu přidejte pořádnou porci ska, punku, reggae, elektroniky a hiphopu a dostanete výbušný koktejl made by Dubioza Kolektiv. Miliony přehrání na YouTube, stovky tisíc stažení alb, vyprodaná turné po Balkáně a zájem největších promotérů z Evropy udělaly z Dubioza Kolektiv horké zboží na evropském hudebním trhu. Ani letos kapela na tempu rozhodně neubere. V pátek 5. února vychází nové album Happy Machine, které obsahuje populární singly All Equal, Free.mp3 a na kterém hostují velká jména jako Manu Chao, Benji Webbe ze Skindred, zpěvák Punjabi Bee2 a další. Vroutecká Myslivna se má rozhodně na co těšit.

Rock for Churchill se v posledních letech těší stále větší oblibě u hudebních fanoušků, kteří kromě pestré dramaturgie oceňují vyhlášenou pohodovou atmosféru a kouzlo přírodního areálu Myslivna. Za loňský vydařený ročník se Rock for Churchill dočkal ocenění jak od festivalových návštěvníků, tak odborné veřejnosti. V anketě bestCOOLfest získal 3. místo, v cenách hudební konference Nouvelle Prague se pak ocitl na shortlistu v kategorie Venue roku. Poslední dva ročníky festivalu byly vyprodané.

Limitovaný počet 2denních vstupenek za nejnižší cenu 700 Kč (+ poplatky) je v předprodeji do 29. února, od 1. března se cena zvedá o 100 Kč. Ke každé vstupence v této limitované edici obdržíte jako bonus 2 piva zdarma. Ve vybraných místech předprodeje můžete uplatnit hromadnou slevu 5+1 a 10+2. Vstupenky jsou v prodeji na webu www.rfch.cz, na pokladně pražského Lucerna Music Baru (bez poplatků) a v předprodejních sítích GoOut.cz, Ticketportal a Ticketpro. Kompletní informace o předprodeji najdete na www.rfch.cz/vstupenky.