Rádi cestujete? Ujasněte si, jaké cestovní pojištění je pro vás nejlepší

4. leden 2018, 23:03
Rádi cestujete? Ujasněte si, jaké cestovní pojištění je pro vás nejlepší

Nikdo si nechce kazit dovolenou složitým porovnáváním nabídek cestovního pojištění a jeho zařizováním. Ve skutečnosti to ale nemusí být nic nepříjemného a správně vybrané pojištění vás může ochránit od mnohých problémů. Co brát při výběru cestovního pojištění v potaz?

K moři nebo na lyže?

Spočítejte si, jak často vlastně na dovolenou odjíždíte a jaké typy dovolené preferujete. Jezdíte každoročně k moři? Pak byste měli hledat pojištění, které pokryje všechna rizika s takovou cestou spojená. Například úpal, žaludeční problémy nebo šlápnutí na mořského ježka či žahnutí medúzy.

V zimě pak vyrážíte na lyže? Tam bude zase potřeba dívat se po krytí rizik, mezi kterými může být i případný převoz vrtulníkem, pokud dojde k vážnému zranění na sjezdovce. Navíc je třeba si kontrolovat, jestli pojištění platí do stejné nadmořské výšky, ve které vaše oblíbené středisko leží a zvážit, jestli vám stačí pojištění na vyznačené zimní trasy nebo potřebujete pokrýt rizikovější zimní sport mimo běžné cesty.

Zároveň je zbytečné, abyste platili navíc pojištění rizik, která na vaší dovolené vůbec nehrozí, čemuž se u většiny obecných cestovních pojištění nevyhnete. S pojištěním Sbaleno od ERV pojišťovny si ale můžete vybrat cestovní pojištění přesně podle druhu vaší cesty. Ať už jste student a jedete na stáž, případně poznávat cizí země na vlastní pěst, nebo jste rodina a jedete k moři či na hory, či milujete dobrodružné sportovní výpravy, můžete si vždy vybrat pojištění, které na vaši cestu padne jako ulité.

Jednou, dvakrát nebo třikrát ročně?

Pokud jezdíte do zahraničí víckrát než třikrát za rok - lhostejno, zda soukromě nebo firemně – celoroční cestovní pojištění vám ušetří značně času i peněz. Aktivujete si jej jednou a můžete vycestovat za hranice, kolikrát chcete, aniž byste se museli o cokoli starat.

Firemní cestovní pojištění od ERV pojišťovny je možné sestavit z jednotlivých modulů tak, aby přesně lícovalo s potřebami cest vašich zaměstnanců, navíc nabízí pojištění RiskPlus pokrývající rizika i v oblastech, kde jsou vyhlášená vyšší bezpečností rizika nebo kde se přímo válčí.

Pokud se tedy rozhodujete, které pojištění je pro vás nejvýhodnější, podívejte se na všechny možnosti, které ERV pojišťovna nabízí, a především se zaměřte na to, co konkrétní plán pokrývá. Ať už zvolíte jakoukoli variantu, asistenční služba vám bude vždy a všude k dispozici v českém jazyce.

Pokud si nejste svým výběrem jisti, nechte si poradit od odborníků, kteří se specializují na cestovní pojištění a mají za sebou již 15 let zkušeností na českém trhu.