Putujte lehce po Zlaté stezce! Z Domažlic do Klenčí pod Čerchovem

13. červen 2019, 16:40
Putujte lehce po Zlaté stezce! Z Domažlic do Klenčí pod Čerchovem

Narůstající obliba cestování vede k vytváření nových okruhů a tras. Zlatá stezka vede Plzeňským a Jihočeským krajem z Chodové Plané až k jihočeskému Strážnému. Zlatá stezka v Čechách vytváří paralelu k bavorské Zlaté stezce, s níž je propojena přeshraničními stezkami. Jde o jednu z největších dálkových tras ve střední Evropě.

Propojení českých a německých větví Zlaté stezky nabízí turistům téměř nevyčerpatelné množství variant. Ke Zlaté stezce byla vydána i celá řada turistických materiálů, kompletní souhrnná mapa, mapy jednotlivých etap i krásný etapový průvodce. Tak si zajděte do nejbližšího infocentra v Plzeňském nebo Jihočeském kraji, zabalte batoh, vezměte dobré boty a vydejte se na cestu po Zlaté stezce.

Více informací o Zlaté stezce najdete na www.zlatpoustezkou.cz.

My vám představíme etapu 12 hlavní trasy Zlaté stezky.

Zlata stezka

TRASA: Domažlice – Újezd – Trhanov – Chodov – Výhledy – Klenčí pod Čerchovem

Při procházení této etapy poznáte krásnou přírodu Českého lesa, malebnou krajinu Chodska. Její délka je 13,8, má obtížnost střední.

Vycházíte z centra Chodska, z domažlického náměstí, které má nádherné náměstí s loubím a dominantu šikmou věž. Zamíříte do Újezdu a vystoupáte na vrch Hrádek s pomníkem J. Sladkého Koziny. Pokocháte se výhledy na Domažlicko a zamíříte k malebné chodské vesničce Trhanov. Přes Chodov vystoupáte na Výhledy, nádherné vyhlídkové místo s pomníkem Jindřicha Šimona Baara, kde budete mít Chodsko jako na dlani a dohlédnete až do Bavorska. Baarovou cestou pak dojedete až do cíle etapy – Klenčí pod Čerchovem, kde můžete navštívit například Dům přírody Českého lesa se zajímavou expozicí, kterou vás provede čáp bílý.

zlata stezka_loga_1