Putovní festival WorldFilm láká v Praze na osudy obyčejných lidí

20. únor 2015, 13:35
Putovní festival WorldFilm láká v Praze na osudy obyčejných lidí

Čtrnáctý ročník cestovatelského festivalu se tradičně zastaví v Praze v rámci mezinárodního veletrhu cestovního ruchu Holiday World. K vrcholům pásma besed, filmů a knižních cestovatelských novinek bude patřit i vystoupení českého válečného veterána podpraporčíka Pavla Stehlíka.

„Určitě bych také doporučil výstavu mladého talentovaného fotografa Martina Procházky. Jeho momentky z cest zaměřené na přírodu a zvířata jsou naprosto unikátní“, říká ředitel festivalu Petr Horký.

Právě český cestovatel a jeden z autorů mimořádně úspěšného dokumentu Století Miroslava Zikmunda, nominovaného na Českého lva, Petr Horký představí na festivalu novou cestopisnou knihu. Speciální promítání čeká i výše zmíněný dokument, který se stal nejnavštěvovanějším dokumentárním filmem roku v ČR.

„ Zařadili jsme opět i oblíbenou „freediverskou“ soutěž. Profesionálové poradí, jak se zklidnit, nabrat dech a vydržet s hlavou v akvárku co nejdéle. Letošní ročník bude prostě zase dech beroucí“, usmívá se Petr Horký.

Návštěvníky festivalu čeká také mimořádná beseda s českým cestovatelským guru Miloslavem Stinglem.  Světově uznávaný etnolog a spisovatel letos oslavil 85. narozeniny a jeho osobní vyprávění patří k nezapomenutelným. Veletrh také provází soutěž o „ Zájezdy za milion “ a řada dalších aktivit – více na www.worldfilm.cz nebo na facebooku. Festival WorldFilm  začíná v pátek 20. 2. 2015 v 18 hodin promítáním filmu Století Miloslava Zikmunda na výstavišti v Praze v Holešovicích a potrvá do neděle 22. 2. 2015.