První franchisový projekt DinoParku v Rusku

11. srpen 2016, 22:29
První franchisový projekt DinoParku v Rusku

Společnost WEST MEDIA, s.r.o., producent a provozovatel sítě unikátních zábavních a vzdělávacích parků podepsala s ruskými partnery smlouvu o vystavění prvního DinoParku na území Ruska.

V tomto případě se bude jednat o franchisový projekt, jehož investorem bude ruská společnost Agro-Belogorje. Franchisor vyrobí a dodá statické i robotické modely dinosaurů, a to ze stejné výrobní dílny jako pro své DinoParky v České republice, na Slovensku a ve Španělsku, know-how, technické zabezpečení parku i vybudování ostatních aktivit (3D kino s vlastními panoramatickými filmy, repliky fosílií koster z druhohorního období, dětské atrakce apod.).

Franchisant dodá vlastní pozemek, vybudování infrastruktury, staveb uvnitř DinoParku i personální zabezpečení. Součástí smlouvy je licenční ustanovení pro používání ochranné známky DinoPark ve slovním i grafickém provedení na území regionu Bělgorod. Provozovatelem DinoParku Bělgorodě bude společnost DinoPark LLC patřící do skupiny Agro-Belogorje. WEST MEDIA bude mít stálý technický i odborný dohled. Celková hodnota projektu je vyčíslena na přibližně 100 miliónů korun. Umístění DinoParku v Bělgorodě: DinoPark bude vystavěn bezprostředně v sousedství nové ZOO Bělgorod, jejímž provozovatelem je právě skupina Agro-Belogorje. ZOO byla otevřena 1.6.2016. Bělgorod je město se 400.000 obyvateli ležící na jižní hranici Ruské federace.

DinoPark Europe – síť unikátních zábavních a vzdělávacích parků s tématikou druhohor. Součástí sítě vzniklé v roce 2003 je 8 DinoParků (ČR: Plzeň, Praha, Liberec, Ostrava, Vyškov, SR: Bratislava, Košice, ES: Algar).

WEST MEDIA – producent a provozovatel sítě DinoPark Europe, výrobce robotických i statických modelů dinosaurů a navazujících dekorací.