Přijďte k nám, tady je Budweiser Budvar doma

24. červen 2015, 14:08
Přijďte k nám, tady je Budweiser Budvar doma

Pivovar Budějovický Budvar, národní podnik, byl založen v roce 1895 a letos tedy slaví 120. výročí. V současné době patří mezi nejúspěšnější potravinářské podniky v České republice. V roce 2014 vyrobil 1 457 000 hektolitrů piva. Nejdůležitějším a nejznámějším pivem z nabídky Budějovického Budvaru je světlý ležák značky Budweiser Budvar, který se loni vyvážel do 70 zemí celého světa. Budějovický Budvar je významným českým exportérem a na českém vývozu piva se podílí téměř čtvrtinou.

Vyrábíme originální Budějovické pivo

Pivovar Budějovický Budvar pokračuje v tradici vaření originálního Budějovického piva, která je 750 let stará. O tuto tradici pečují pivovarští odborníci a uchovávají ji i pro příští generace. Při výrobě Budějovického piva dodržuje pivovar osvědčené řemeslné postupy a používá výhradně původní suroviny. Proto se Budějovické pivo může pyšnit Chráněným zeměpisným označením. Chráněná zeměpisná označení garantují spotřebitelům skutečnou kvalitu, tedy to, že zakoupený produkt není levnou napodobeninou a že byl vyroben na konkrétním místě, z přesně definovaných surovin a předepsaným výrobním postupem.


Ochutnejte pivo přímo ve sklepě

Budějovický Budvar nabízí také exkurze do svých výrobních prostor. Možnost poznat celý proces výroby světoznámého piva využívají každoročně desítky tisíc lidí z domova i ze zahraničí. Návštěvníci oceňují především to, že se pohybují přímo ve výrobních prostorách pivovaru a nikoliv v umělém zábavním parku pro turisty. Mohou vidět výrobu piva z bezprostřední blízkosti a pozorovat zaměstnance při práci. Exkurze pivovarem vedou odborně vyškolení průvodci s výkladem v češtině nebo dalších šesti světových jazycích. Nejoblíbenější částí prohlídky pro návštěvníky starší 18 let je ochutnávka nepasterovaného a nefiltrovaného ležáku Budweiser Budvar z tanku v ležáckém sklepě, dětem se nejvíce líbí stáčírna lahví se dvěma roboty.

Návštěvnické centrum Budějovického Budvaru, n.p.

adresa: K. Světlé 512/4, 370 04 České Budějovice
telefon: +420 387 705 347
e-mail: [email protected]

www.visitbudvar.cz