Pražský Beachklub Strahov klubovým mistrem ČR v beachvolejbale!

26. srpen 2019, 14:56
Pražský Beachklub Strahov klubovým mistrem ČR v beachvolejbale!

Titul mistra České republiky v plážovém volejbale poprvé získal pražský tým Beachklub Strahov. Ve finále turnaje Uniqa MČR klubů porazil Prague Beach Team 3:1 na zápasy. Bronzovou medaili získal domácí Beachklub Ládví.

Uniqa MČR klubů v plážovém volejbale a titul mistrů republiky v plážovém volejbale vyhrál pražský tým Beachklub Strahov. V sestavě s reprezentkami Míšou Kvapilovou a Kubíčkovou nebo Davidem Lencem s Marcelem Myslivečkem porazili druhá Prague Beach Team. Na třetím místě se umístil domácí Beachklub Ládví s mladými hráči jako Tadeáš Trousil, Václav Kůrka nebo Daniela Resová a Tereza Kotlasová.

V prvním semifinále porazil Prague Beach Team domácí Beachklub Ládví. První zapas mezi mužskými jedničkami Trousilem s Piherou proti Zavadilovi s Šépkou skončil 1:2. Zápas ženských jedniček naopak vyhrály domácí Kotlasová s Resovou. V zápase dvojek se situace prohodila. Domácí Kůrka s Václavíkem porazili Webera s Havlínem a naopak Kopecká s Kučkovou prohrály s Dudlovou a Danilovičovou. Muselo se tak rozhodovat v pátém zápase mixů. Ten vyhrál Prague Beach Team a postoupil tak do svého prvního finále.

Ve druhem semifinále nastoupil SK Hamr proti Strahovu. Beachklub Strahov, i bez svých jedniček Perušiče se Schweinerem, vyhrál jednoznačně 3:1, když jediný bod SK Hamr zaznamenaly reprezentantky Bonnerová s Maixnerovou.

V zápase o 3. místo opanoval jednoznačně domácí Beachklub Ládví, když porazil loňského finalistu SK Hamr 4:0. Pro domácí to byla historicky první medaile z MČR klubů.

Finálové utkání ovlivnilo zranění palce reprezentantky Michaly Kvapilové, kvůli kterému strahovské jedničky musely vzdát svůj zápas. Ostatní zápasy ale dvojice Beachklubu Strahov s přehledem vyhrály a získaly tak pro Strahov historicky první zlato. Rozhodující třetí bod získaly Magdaléna a Anna Dostálovy, sestry olympionika Pepy Dostála.

Uniqa Mistrovství ČR klubů v plážovém volejbalu v pražském Beachklubu Ládví se hrálo na podobném principu jako tenisový Hopmanův pohár. Za každý tým hrály dvě mužské a dvě ženské dvojice. Na střídačku změřily své síly mužské a ženské dvojice. Rozhodující pátý zápas pak sehrály mixové páry. Hlavními partnery UNIQA mistrovství ČR klubů v plážovém volejbalu jsou hlavní město Praha, společnost Uniqa a Český volejbalový svaz, partnery turnaje jsou Gala, MŠMT, Městská část Praha 8 a marketingová agentura Odysseus.cz.