Pražská galerie se snaží přivést plátna proslulého italského malíře Tiziana do Česka. Pomoci můžete i vy

1. duben 2015, 9:30
Pražská galerie se snaží přivést plátna proslulého italského malíře Tiziana do Česka. Pomoci můžete i vy

Unikátní crowdfundingový projekt bude spuštěna v rámci zahajovací párty.

Ve čtvrtek 9. dubna proběhne v prostorách Galerie Vernon na Janáčkově nábřeží od 18 hodin zahajovací párty k události dosud nevídané. Ve snaze předvést díla uměleckého giganta Tiziana českému publiku jižletos na podzim bude spuštěna crowdfundingová kampaň, kterou se pořadatelé pokusí pokrýt část finančních nákladů. Dobrovolné vstupné na akci tak bude zároveň příspěvkem do této kampaně. V rámci večera představí svá díla italský malíř Paolo Ciabattini nebo nadějnýčeský umělec Marek Hubáček.

Galerie Vernon, pražská umělecká výstavní síň, se pokusí získat finanční prostředky na zrealizování výstavy italského renesančního malíře Tiziana způsobem, který v České republice zatím pevné kořeny nemá, za hranicemi jde však o záležitost poměrně běžnou - jde o tzv. crowdfunding. Zájemci přispívají k vytyčenému cíli libovolnou finanční částkou a následně se těší z odměn s danou věcí spojených. Kouzlo metody spočívá v tom, že pokud zmíněný vytyčený cíl, tedy finanční hranice, není v určitém čase naplněna, vrací se peníze přispívajícímu zpět.

Finanční sbírka bude spuštěna 9. dubna právě v Galerii Vernon na Janáčkově nábřeží, kde se dobrovolné vstupné přímo promění v příspěvek na kampaň. V rámci večera pak svá díla představí italský umělec Paolo Ciabattini či český malíř Marek Hubáček. Tomu se právě díky crowdfundingu podařilo splnit sen - minulý rok předvedl svá díla americkému publiku v rámci série výstav v Chicagu. Návštěvníci si rovněž budou moci prohlédnout oděvní tvorbu české firmy Micka & Friends, o hudební atmosféru se postará funk & new wawe ‚‚Dj Whydie?”.

Spuštění výstavy ‚‚Tiziano Vanitas - Básník obrazu a odstínu krásy” je naplánovano na 23. září letošního roku, v prostorách Císařské konírny Pražského hradu pak potrvá až do 17. ledna 2016.

Odkaz na FB stránky zahajovací párty: https://www.facebook.com/events/1557696441147723/

Odkaz na oficiální stránky výstavy: http://www.tiziano.cz/