Prázdninový výlet do pohádek pro děti i dospělé na HRAD A ZÁMEK STARÉ HRADY

11. červenec 2014, 15:34
Prázdninový výlet do pohádek pro děti i dospělé na HRAD A ZÁMEK STARÉ HRADY

Pohádkový hrad a zámek Staré Hrady u Jičína připravil pro letošní letní prázdniny spoustu novinek a překvapení! Vstupte do světa starohradských pohádek a ochutnejte všemi smysly atmosféru opravdového pohádkového království. Čeká na Vás spousta draků, skřítků, obrů, vodníků, čertů a čertic, ale i skuteční rytíři, princezny a čarodějnice. Ti všichni pro Vás a celou Vaši rodinu připravili bohatý program!

 Každý den otevírají svou bránu prohlídkové okruhy Do pohádek čaroděje Archibalda I. Od sklepa až po půdu na Vás netrpělivě čeká spousta podivuhodných, ale velmi laskavých pohádkových bytostí s prapodivnými pohádkovými jmény a moc se těší na Vaši návštěvu. V ZÁMECKÉM POHÁDKOVÉM SKLEPENÍ navštívíte s opravdovou princeznou, čarodějnicí nebo rytířem obydlí starohradského obra, vodnické i ledové království, palác plný skřítků, lesní království s tříhlavým drakem Třífrňákem i emancipované pohádkové peklo s umouněnými čertíky a čerticemi. Novinkou ve sklepení jsou Obří Smaragdoví draci, největší draci v celém dračím království.

Kdo má chuť, může pod odborným dohledem mistryně v létání na koštěti sám vyletět přímo na HRADNÍ POHÁDKOVOU PŮDU. Tam se zabydlely čarodějnice, čarodějové, skřítkové a kouzlobabky nejrůznějších kategorií. Nejnovějšími obyvateli tu jsou Mocní čarodraci Mocjeďáci, kteří tu připravují lektvary, utrejchy a elixíry pro starohradské čarodějnice.

Milovníci historie i pohádek si přijdou na své ve třetím okruhu HRAD A ZÁMEK S DRAČÍ ČARODĚJNOU KRÁLOVSKOU KOMNATOU. V gotickém hradě i v zámeckých komnatách nahlédnete do života šlechty i prostých lidí v období vlády Františka Josefa I. Čekají tu na Vás ale i DRACI, a že se jich na hradě a zámku zabydlelo přes třicet druhů! S trochou pohádkového štěstí pak budete mít tu čest navštívit i Dračí čarodějnou královskou komnatu, kde sídlí sám Jeho Výsost Dračí král Rozumbraďák XVI.

Každou prázdninovou sobotu a neděli patří hrad a zámek rytířům! Na akci RYTÍŘI NA HRADĚ jsou zváni velcí i malí, rytíři i princezny, aby zažili skutečný středověk. Po celý den na Vás v dobovém ležení čekají Velké rytířské souboje, ukázky zbroje a rituálů a s rytíři, zbrojnoši, kejklíři, jarmarečníky, tanečnicemi, čarodějnicemi žebráky a různou další sebrankou poznáte atmosféru středověku na hradě L.P. 1302.

Ve středu a v neděli si zase spoustu zábavy užijete na POHÁDKOVÉM REJDIŠTI. Na zámeckém nádvoří si můžete zasoutěžit s krásnou princeznou, potřeštěnou čarodějnicí nebo rozpustilou čerticí. Na každého tu čeká spousta zábavy, odměn a pytel pekelně dobrých bonbonů.  

Nechte se okouzlit jedinečnou atmosférou starohradských pohádek a užijte si s celou rodinou nevšední výlet! Vítánu tu jste každý den od 9:30 – 18:00. Více informací na www.starehrady.cz.