Praha má novou galerii současného českého umění

18. říjen 2019, 11:47
Praha má novou galerii současného českého umění

PragArtworks Gallery otevřela své prostory na Vinohradské 39

Nová galerie současného českého umění PragArtswork Gallery se dnes otevřela veřejnosti. Na adrese Vinohradská 39 bude vystavovat díla současných českých umělců a pořádat workshopy a diskusní večery věnované současné scéně i konzultacím v oblasti investic do umění pro soukromé i korporátní zájemce. Pro širokou veřejnost rovněž plánuje rozsáhlou listopadovou pop-up exhibici na pražské Palmovce.

Galerie předvede exkluzivně díla více než dvaceti současných českých umělců včetně mezinárodně uznávaného Pavla Roučky, jehož expresionistická plátna byla vystavována napříč Evropou či v Kanadě, Natálie Roučkové a jejích pláten s koňskou tematikou, sochaře Jakuba Flejšara, Vladimíra Bachoríka a jeho sklářských objektů vystavovaných v New Yorku, Chicagu, Los Angeles i v Evropě, Marka Schovánka, Jiřího Šuhájka, Lukáše Raise či Ondřeje Olivy.     

Galerie byla otevřena po několika úspěšných pop-up výstavách, které platforma prezentující české umělce realizovala v různých městských lokacích, naposledy například v prostorách Pankrác House. Další pop-up výstava je naplánována na listopad, a to v rozsáhlém industriálním prostoru na Palmovce. Letos bude otevřena i pro veřejnost.

„Otevření galerie je dalším krokem na naší cestě nabídnout zájemcům další, možná úplně nový pohled na české současné umění. Máme dlouhodobé vztahy s klíčovými českými umělci a společně můžeme návštěvníkům nabídnout skutečně autentický a unikátní zážitek. Je to současně příležitost pro investory a (nejen) začínající sběratele, na rozdíl od západoevropského a čínského umění jsou totiž české práce dostupnější,“ říká Louise Beer, zakladatelka PragArtworks a organizátorka pop-up výstav.  Louise Beer plánuje pořádat jednou měsíčně „PragArtworks Salon Days“, dny věnované diskuzi o českém současném umění, investicím do něj či radám pro začínající sběratele. Stěžejním bodem aktivit PragueArtworks je i podpora začínajících umělců. Galerie tak bude každoročně vystavovat práce absolventů českých uměleckých škol. 

O PragArtworks

PragArtworks založila v roce 2017 Louise Beer, rodačka z Montrealu a sběratelka současného umění, jako příležitost pro představení současných českých umělců, jejichž práce nejvíce obdivuje, a věří, že si zaslouží širší publikum. Cílem PragArtworks je spojovat zájemce o současné české umění, sběratelům pomáhat s výběrem a podílet se na dalším směřování současné umělecké scény.