Prague Design Week 2020 se blíží. Přihlásit se mohou kreativci, designéři i studia

10. leden 2020, 15:01
Prague Design Week 2020 se blíží. Přihlásit se mohou kreativci, designéři i studia

Sedmý ročník designérské přehlídky Prague Design Week bude probíhat od 1. do 5. dubna 2020 v historické budově v centru Prahy na náměstí Republiky 7. Organizátoři vyzývají všechny designéry, ateliéry, firmy, řemeslníky, výrobce, kreativce a školy k zapojení do této akce. Prezentací produktů nebo prototypů i poodhalením procesu výroby představí designéři a kreativci svou tvorbu tisícovkám návštěvníků. Přihlašování probíhá prostřednictvím elektronické přihlášky do 15. ledna 2020.

Prague Design Week 2020 je výběrová akce, jejíž účastníky na základě přihlášky selektují specializovaní kurátoři. Nominovaní designéři budou po dobu pěti dnů prezentovat vlastní expozici ve dvou patrech historické budovy v centru Prahy na náměstí Republiky 7 (u výstupu z metra, vedle OD Kotva, naproti OC Palladium). Organizátoři opět připravují i zajímavý doprovodný program.

Akce každoročně představuje rozmanité spektrum vystavovatelů z jednotlivých odvětví designu. Prague Design Week je především designérskou přehlídkou, ale vystavovatelům umožňuje produkty také přímo prodávat.

Prague Design Week si za cíl klade ukázat design jako kreativní disciplínu, nikoliv jen jako finální výrobek; nabádá vystavovatele, aby v expozicích poodhalili proces vzniku svých kolekcí či výrobků. V minulých letech se návštěvníci setkali se skicami, materiály, prototypy či přímo názornými ukázkami výroby. Designéři návštěvníky vtáhli do svého tvořivého světa, a to vždy individuální formou od fotografií a videí až po materiály nebo nástroje, jež reálně používají ve svých dílnách.