Poznejte kouzelný svět dřevěných hraček

17. červen 2019, 9:39
Poznejte kouzelný svět dřevěných hraček

Výstava v Muzeu ve Šlapanicích představuje rozmanitost podob, jaké na sebe může brát dřevěná hračka v našich končinách.

Výstava Hračka v dřevě ukrytá vás zavede do rozmanitých koutů naší země, kde se v minulosti dřevěné hračky vyráběly. Dozvíte se, čím jsou originální hračky z Krušnohoří nebo proč se na Valašsku hračky udily. Uvidíte soustružené panenky a koníky z Hlinecka, pestře malované ptáčky z Pošumaví i hračky vystavované mimo svůj region jen zcela výjimečně.

Výstava připomene také hračky, které si rodiče a prarodiče mohou pamatovat z dob svého dětství. Kromě tradiční tvorby zde totiž najdete i díla uměleckého spolku Artěl a hračky známých českých firem z druhé poloviny 20. století.

Hračky však nebudete pouze obdivovat jako exponáty ve vitrínách, součástí výstavy je i velká herna, která nabízí mnoho kreativních aktivit. Děti si například mohou vytvořit dřevěnou hračku podle vlastní fantazie.

Výstava trvá do 8. září 2019, na konec prázdnin ale muzeum chystá ještě doprovodný program. Ve dnech 28. a 30. srpna čekají rodiny s dětmi setkání s výrobci dřevěných hraček, ukázky řemeslné výroby a kreativní dílny.

Více informací najdete na www.muzeumbrnenska.cz nebo na Facebooku.