Poprvé v ČR i na Jungmaňáku – berlínský electro swing dorazí do Prahy

31. červenec 2014, 12:13
Poprvé v ČR i na Jungmaňáku – berlínský electro swing dorazí do Prahy

Letní festival Léto na Jungmaňáku je v plném proudu. Na jeho v pořadí již čtvrtý večer zavítá první zahraniční hvězda! Berlínští Dirty Honkers představí ve čtvrtek 31. července současný německý electro swing. Společnost jim bude dělat funkový nálet v podání TOP DREAM COMPANY, přičemž půjde o jejich poslední koncert před podzimním křtem nové desky.

Multižánrový festival Léto na Jungmaňáku se skládá ze šesti koncertů umístěných open-air přímo v srdci Prahy na Jungmannově náměstí, kde nabízí kvalitní hudební program a příjemnou, doslova letní zábavu.

„Festival má za sebou první polovinu a zatím slaví jeden úspěch za druhým. Návštěvnost je ještě vyšší než minulý rok, z čehož máme největší radost. Zlepšili jsme kvalitu zvuku i hudební program a naši návštěvníci to zajisté oceňují. Skvělou atmosféru festivalu si užívají všechny generace bez rozdílu. Na festival míří mladí lidé, rodiny s dětmi i senioři. Propojování celé společnosti je přesně to, co dělá Jungmaňák Jungmaňákem," popisují organizátoři z občanského sdružení Nerudný fest.cz druhý ročník festivalu.

DIRTY HONKERS
Letošní ročník ve svém programu poprvé uvádí zahraničního interpreta. Pozvání na festival přijala progresivní německá kapela Dirty Honkers. Pestrost této hudební trojice odráží jejich hudbu – hip-hopový producent Gad Baruch Hinkis z Izraele, saxofonistka a zpěvačka Andrea Roberts z Kanady a mistr dechových nástrojů Florent Mannant z Francie. Jejich hudba nabízí vlivy od Ray Charlese, přes Scotta Joplin až k the Prodigy. Dirty Honkers sami svůj styl nazývají SwingTek & Pop Terror, přičemž klasický swing míchají s hip-hopovými pasážemi a dostávají se až k hranici techna. Vstupte do vod drzých tónů, ostrého jive a nové taneční hudby současné generace! Toto výbušné kombo uspokojuje duši, představuje muzikalitu a skutečnou živou show. Dirty Honkers za sebou mají nespočet zahraničních koncertů a v Německu platí za jedny z nejzajímavějších electro swingových kapel současnosti. Své umění poprvé přijedou představit též do České republiky.

TOP DREAM COMPANY je původem funky-soulová kapela z Prahy využívající multižánrové prvky z celého světa od disca, popu, jazzu přes latino, r&b, reggae dokonce až k balkánské hudbě. Jedná se o 10-ti členné obsazení, které vede trumpetista Petr "Harmy" Harmáček. Za celou éru kapely se v ní vystřídalo několik výborných hudebníků, jako např. Marta Balážová, Vojtěch Dyk, Ondřej Ruml a mnozí další. Nyní je na postu hlavního zpěváka talentovaný Martin Růža. V roce 2009 vydala kapela své debutové DVD a CD Live In Prague, pokřtěné hercem Ivanem Trojanem a o rok později studiové album Keep On Movin´, jež pokřtily tři sudičky Aňa Geislerová, Martha Issová a Simona Babčáková. Kapela natočila také několik videoklipů, jako KeepYourHandsOffMy Girl (2011), Topolánky (2012) a Slipy (2013). Letos slaví tato parta hudebníků výročí 10 let své existence, k němuž připravuje i nové CD, na kterém spolupracují s hosty z Evropy a USA, jež bude pokřtěno tento podzim.

Léto na Jungmaňáku probíhá každý čtvrtek od 10. července až do 14. srpna a nabízí hudební potěšení zcela zdarma. Koncerty začínají vždy v 19:00.