Po světovém hitu Nedotknutelní Omar Sy opět září ve skvělé komedii I dva jsou rodina

8. únor 2017, 23:25
Po světovém hitu Nedotknutelní Omar Sy opět září ve skvělé komedii I dva jsou rodina

Po Nedotknutelných přichází do českých kin další komedie s Omarem Sy, která má potenciál získat si srdce diváků. Příběh netradičního, ale okouzlujícího tatínka, který se musí postarat sám o výchovu své dcery, bude k vidění v kinech od 23. února pod názvem I dva jsou rodina (Demain tout commence). Režisér filmu Hugo Gélin má na svém kontě cenu Nejlepší debut roku 2013 za film Comme des frères a podílel se také jako scénárista na komedii Zlatá klícka. Ve Francii, kde měl film I dva jsou rodina premiéru v prosinci loňského roku, jej vidělo už přes 3 milióny diváků a stal se doslova miláčkem publika, jde o třetí nejúspěšnější francouzský film roku 2016.

Vtipný a nonšalantní Samuel (Omar Sy) si užívá bezstarostný život na francouzské Riviéře. Jednoho dne ho však navštíví bývalá milenka Kristin (Clémence Poésy) a oznámí mu, že dítě, které drží v náručí, je jeho. Předá mu holčičku a uteče. Samuel vyráží s malou Glorií do Londýna, kde Kristin marně hledá. Nakonec mu nezbývá nic jiného než si najít práci a ve velkoměstě se usadit. Samuel se okouzlujícím způsobem pouští do výchovy malé Glorie. Během následujících osmi let se ukáže, že je nejen milující, ale i hodně netradiční táta. S humorem se vypořádává s nástrahami každodenního života osamělého Francouze v Londýně. Rodinná idylka se však záhy změní, když se zničehonic před jejich dveřmi objeví Kristin.

Původní francouzský název filmu zní Demain tout commence (Zítra všechno začíná), režisér Hugo Gélin vysvětluje, co ho k němu inspirovalo: “Týká se to věty, kterou moje babička vyslovovala celý její život. Byla to herečka a producentka, která vedla neuvěřitelný život. Bohužel prošla děsivou zkouškou, protože ztratila svého jediného syna. Přesto ale nepřestala opakovat každý den tuto větu: „Demain tout commence / Zítra všechno začíná“. V 88 letech stále chodila každý večer do divadla, měla uměleckou galerii, kde vystavovala mladé umělce, protože měla touhu objevovat nové talenty. Týden před začátkem natáčení jsem jí oznámil, že by se film měl jmenovat DEMAIN TOUT COMMENCE. Byla neuvěřitelně dojatá a zemřela dva měsíce nato. Už jsem jednou zpracoval téma zármutku s humorem v COMME DES FRÉRES, chtěl jsem ukázat, že je třeba si pamatovat milované osoby s úsměvem. A tímto výslovným vyjádřením „zítra všechno začíná“ jsem si přál podtrhnout důležitost aktuální přítomnosti, protože, i když nás někdy potkají velká dramata, je třeba žít dál a předávat lásku a šlechetnost našim blízkým.“

Odkaz na trailer: https://www.youtube.com/watch?v=AlV1X5lWZzo&t=95s