Po absolutně vyprodaném turné Čecháček Made vychází Xindlovi X CD a DVD Acoustic Stage

14. listopad 2014, 15:51
Po absolutně vyprodaném turné Čecháček Made vychází Xindlovi X CD a DVD Acoustic Stage

Xindl X právě dokončil turné, během něhož s přáteli pokřtil své letošní studiové CD Čecháček Made. Všechny tři koncerty (v Praze, Brně a Bratislavě) byly beznadějně vyprodané.

Ke zmiňovaným koncertům Xindl dodává: „Tohle turné by pro mě i pro celou kapelu neuvěřitelnej zážitek. Opravdu jsme nečekali, že se všechny koncerty vyprodají a že nás během tří hraní přijde navštívit víc než 2000 fanoušků. A jakejch fanoušků! Že s náma odzpívají naše singly, jsme zvyklí už z festivalů. Ale to, že s náma zpívali i všechny další písně z nový desky, to nás dostalo. Navíc nás kluci z Universalu překvapili tím, že bez předchozího varování nám na koncertě v Lucerně Music Baru předali zlatou desku za desku Čecháček Made. Což jsme taky fakt nečekali. Máme hroznou radost, že má naše nová deska takovýhle ohlasy a že i naživo lidi takhle baví!.“

V Čechách letos Xindla X už na koncertním podiu už neuvidíte, ale na Slovensku odehraje ještě během listopadu pět akustických koncertů.

Komu však koncerty unikly, nebo by si chtěl zopakovat jejich výjimečnou atmosféru, anebo se prostě jenom podívat a poslechnout Xindla X na živo, si bude moct pořídit zbrusu nový set CD a DVD Xindl X G2 Acoustic Stage, který tento týden vychází u Universal Music. Záznam byl pořízen TV Óčko v rámci projektu G2 Acoustic Stage. Skladby na obou nosičích jsou poskládány jako výběr všech Xindlových hitů navíc s extra porcí nových písní z jeho poslední desky. Na CD najdete 14 písní, na DVD ještě o 4 víc (seznam skladeb níže).

Jsem rád, že konečně vydáváme živý CD, protože věřím, že v koncertní podobě je naše muzika ještě lepší než v tý studiový. Doufám, že energii, která se hromadila během hraní na podiu se povedlo přenést i do záznamu. CD vzniklo v rámci série akustickejch koncertů G2 Acoustic Stage televize Óčko. Vzhledem k tomu, že my hrajeme akusticky vždycky, chtěli jsme tento koncert ozvláštnit ještě i něčím jiným. A tak jsme k natáčení kromě kapely pozvali i dechovou sekci, která nám hostovala na našem posledním CD Čecháček Made, a spolu s nimi jsme nazkoušeli i písně ze starších desek. Hostuje zde také Ewa Farna, slovenská písničkářka Mirka Miškechová a moje spřízněná kapela The Tap Tap. Koncert měl fantastickou atmosféru a my už se těšíme, až se o ni s vámi podělíme,“ nadšeně doplňuje Xindl X.

A plány do budoucna? Na jaro připravuje natáčení písní pro nově vznikající filmový muzikál Jakuba Sommera a rýsuje se i jarní společné turné s našimi kamarády s kapelou UDG.