Písničkářka Mirka Miškechová představuje nový videoklip k připravovanému albu

2. září 2018, 17:10
Písničkářka Mirka Miškechová představuje nový videoklip k připravovanému albu

Bez několika málo dnů, přesně před rokem, představila Mirka Miškechová skladbu 18 vecí, ktoré sa ťa nespýtam, a tou oznámila začátek spolupráce s producentem Arminem Effenbergerem a práci na nových skladbách pro své druhé studiové album. Rok se s rokem sešel a na světě je druhý singl a k němu i videoklip. Skladba Brouček, kterou vám dnes představujeme, má na albu zvláštní pozici. Jako jediná píseň na nové desce, ale i v repertoáru Mirky, je zazpívaná v češtině.

„Armin mi během nahrávání alba sem tam pouštěl písničky, na kterých spolupracoval s Pepou Bolanem z kapely Mandrage. Zdálo se mu, že by se ke mně mohly skvěle hodit a můj hlas by v nich mohl ožít. Já jsem si z těch písniček nejvíce zamilovala Broučka. Vůbec jsem neplánovala, že budu zpívat neautorskou písničku a ještě k tomu v češtině, ale úplně jsem s tou skladbou rezonovala a věděla jsem, že byla napsaná pro mě!“

K přípravě videoklipu Mirka oslovila svého kamaráda Lukáše Balcárka z Light & Love. „Lukáš je všestranný talent. Mám radost, že lyric video dokázal uchopit tak hravě a k tomu do něj vložit jednoduchou dějovou linku. Písničku vystihl skvěle a velice mu za to děkuji“.

Brouček

https://www.youtube.com/watch?v=m4iiXNLEAtg&feature=em-share_video_user

Hudba/text: Armin Effenberger/Josef Bolan

Album začala Mirka s Arminem Effenbergerem nahrávat již minulý rok v zimě. Každý měsíc pracovali na nějaké skladbě. „Byl to pro mě velice důležitý rok, protože jsem musela udělat několik zásadních kroků, které se netýkaly pouze mojí práce a zpívání, ale postupně jsem se zbavovala všech nánosů a závaží, které jsem si za posledních 10 let nasbírala“.

Album se bude jmenovat „My name is Mirka not Miška“ a bude na něm 10 nových skladeb včetně již před rokem představené písničky 18 vecí, ktoré sa ťa nespýtam. Album vyjde 27. září.

„Začalo to nevinným hastagem na instagramu, když jsem si dělala legraci z toho, že mě převážná většina fanoušků, ale i kolegů a přátel, kvůli mému příjmení říká Miška. Potom jsem si ale uvědomila hloubku té věty. Když se někomu představujete, řeknete Jmenuji se (tedy My name is) a já se tedy tímto albem představuji taková, jaká jsem,“ komentuje název alba Mirka Miškechová.

Tracklist

1. Kam ma cesty povedú?
2. Lodičky
3. On ani nevie
4. Chrobák v hlave
5. Bruček
6. 18 vecí, ktoré sa ťa nespýtam
7. Nejako sa nemáme
8. Pani dôležitá
9. Veronika
10. To dievča smeje sa

Mirka Miškechová je úspěšná slovenská písničkářka a autorka, která má na svém kontě již jedno studiové album z roku 2014 s názvem Schizofrenik optimista, je držitelkou ocenění Zlatá autorská porta z roku 2012. Do širšího povědomí se dostala spoluautorstvím skladby Cudzinka v tvojej zemi Xindla X.

Promo foto: Petr Kurečka