Pipes and Pints představují video-singl "Rebel in my Veins", propojující muziku s výtvarným uměním a ohlašují první koncerty

19. leden 2018, 21:39
Pipes and Pints představují video-singl "Rebel in my Veins", propojující muziku s výtvarným uměním a ohlašují první koncerty

11. 1. v 11:11 kapela Pipes and Pints zveřejnila svůj druhý singl v nové sestavě „Rebel in my Veins“. Propojila se v něm s pop-artovým umělcem Josefem Ratajem - Rataj Art s tím, že to všem pořádně natřou. Vzkazují, že každému umělci koluje v žilách rebelská krev, s nespoutanou touhou něco tvořit a překonávat hranice. Kapela přirovnává pauzu, a pocity z ní, ke kleci, která se otevře prvními koncerty v dubnu v Praze a Brně.

Josef Rataj je pop-artový malíř a umělec, který se ke spolupráci s kapelou Pipes and Pints nedostal úplnou náhodou. Po návratu z Ameriky, přišla nabídka na první výstavu v Čechách. Přesto, že neměl hotovou ani jednu malbu, přijal ji jako velkou výzvu. Za jedinou noc vytvořil 10 velkoformátových obrazů. Atmosféru tvůrčího maratonu mu v ateliéru dělalo CD Pipes and Pints. Právě díla z této výstavy odstartovala jeho uměleckou kariéru.

Pipes se s Ratajem setkali úplnou náhodou až v listopadu 2017, v podkrovním ateliéru alternativního prostoru Drive House, na křtu posledního videoklipu Raise our Flag. Promítal se klip, hrálo se na kytary a Josef u toho všeho maloval ve svém půdním ateliéru. „Řekli jsme si jen pár slov, ten příběh mluvil za vše. Bylo jasné, že spolu něco musíme udělat.“ říká k tomu dudák Vojta Kalina.
„Já, co si natavím v hlavě to se mi stane, pozitivní myšlení mi obrátilo život k tomu, co jsem vždycky chtěl dělat. Někdy ty události nedávají smysl, ale vše vede k vytýčenému záměru. Srdce je kompas. Naše setkání byla jasná synchronicita.“ říká k tomu Josef Rataj.

„Umění je energie, směsice barev, zvuků a pocitů, a to vše chceme ve videoklipu předat. Pepa má navíc při malování podobnou energii, jako když my hrajeme, lítá to všude kolem. A přitom, aniž by to kdokoli tušil, i Travisův text je o tetování, malování na těle a vzpomínkách, které si s sebou neseme.“ dodává Vojta. Rebel in my Veins je vůbec první song, který kapela po pauze složila. Energie a radost z tvorby ze skladby jen srší.

Klec, která kluky vypustí do nové koncertní éry, se otevře koncerty v Brně a Praze. „Chtěli jsme pro tuto příležitost něco speciálního. V brněnském Sonu jsem si chtěl zahrát už od jeho otvíračky s magickým koncertem členů Dire Straits. Pražskou Pragovku jsme zase vybrali pro svoji kouzelnou atmosféru industriálního prostředí, do které naše divočina padne skvěle. I tento klip jsme natočili v jedné z jejich nádherných hal, všechno to do sebe zapadá.“ říká k výběru prostor Vojta.

Pipes and Pints - Rebel in my Veins

6. 4. 2018 BRNO – Sono
Event: https://www.facebook.com/events/549325542092252/
Předprodej: https://goout.net/cs/listky/pipes-and-pints/nevb/

14. 4. 2018 PRAHA – Pragovka
Event: https://www.facebook.com/events/142941213029829/
Předprodej: https://www.ticketstream.cz/tsp/ts1website/vstupenky/pipes-pints-hala-pragovka-praha-1056561

foto: David Růžička
video: Shoot or Die Production