Peter Lipa představuje videoklip ze svého novinkového alba Dobré meno

4. červen 2019, 16:13
Peter Lipa představuje videoklip ze svého novinkového alba Dobré meno

Píseň Znova a znova otevírá již osmnácté studiové album Petera Lipy Dobré meno a stala se v pořadí druhou skladbou z tohoto CD, která dostala vizuální podobu.

„Znova a znova má takový letní odlehčený nádech, je lehce roztančená a nám přišlo vhodné ji použít jako singl a nechat ji obdařit i obrázky. K vydání nového alba jsme jako první natočili videoklip ke skladbě Motýl, která je v úplně jiném hudebním módu. Znova a znova je takový protipól. Přijde mi to tak dobré, posluchač vlastně dostane vizuální ochutnávku z CD hned ve dvou různých polohách. Klipy mám rád, protože dávají skladbě další rozměr,“ říká Peter Lipa.
Videoklip byl natočen podle scénáře Braňo Gotthardta, kerý se ujal i režie.

Nové album Petera Lipy Nové meno obsahuje třináct původních písní, které vznikaly v průběhu posledních dvou let. Prezentují různorodou produkci a také totální nasazení všech hudebníků. Nahrávalo se ve čtyřech bratislavských studiích. Jako host se na albu objeví slovenská jazzová zpěvačka Zuzana Mikulcová a to v duetu Nenápadný nápad.
Stejně jako u předchozích Lipových alb je i zde kladen velký důraz na texty. Dlouhodobá práce s kvalitními textaři jako je Milan Lasica, Vlado Krausz nebo Rudo Rusiňák pomohla Lipovi vykrystalizovat hudbu, jejímž základním kamenem je blues, ale nechybí R&B, groove, jazz nebo šanson.

Více informací naleznete na www.peterlipa.com.