Pět největších lákadel letošního Desperados Highjumpu

1. červenec 2017, 22:15
Pět největších lákadel letošního Desperados Highjumpu

Během prvního srpnového víkendu ožije lom v obci Hřiměždice clifidivingovými závody nejvyšší světové úrovně. Na Highjump každoročně přijíždí přední světoví skokané a skokanky, na návštěvníky čeká také kvalitní hudební program, spousty adrenalinových exhibic, kvalitní jídlo a pití a mnoho dalšího. Co je pět největších lákadel letošního ročníku Desperados Highjumpu?

  1. Cliffdiving světové úrovně

Jasně, Highjump je především závod v cliffdivingu, tedy ve skocích do vody z extrémní výšky. Letos poprvé připravili organizátoři akce vyšší závodní skokanskou výšku. Závodníci se tedy utkají ve skocích z výšky 12, 16 a 20 metrů. Mezi nejzářivější jména startovního pole patří například britský mladík Aidan Heslop, který je považován za největší skokasnký talent planety. Mezi favority soutěže bude jistě patřit Švýcar Andreas Hulliger, který má na svém kontě medaile z Evropského šampionátu v highdivingu. České publikum bude jistě držet palce našim skokanům jako je současný mistr republiky Denis Vantuch nebo skokan Jan Bílý.

Video zde: https://www.youtube.com/watch?v=Fj5KuO8Qiac

  1. Hvězdný hudební program

Závody extrémních sportů jsou neodmyslitelně spjaty s hudební produkcí a závěrečným mejdanem. Ne jinak tomu je na Highjumpu. I letos je pro návštěvníky lomu připraven zajímavý hudební program. Na několika podiích vystoupí zvučná jména. Mezi headlinery akce patří například britské djské breakbeatové duo Stanton Warriors, které lze považovat za legendy svého žánru. Dalším zajímavým jménem je hudební projekt SMASH HIFI Live. Jedná se o dva producenty elektronické hudby, z nichž jeden je bývalým členem legendárních The Prodigy. Samosebou nebudou chybět přední čeští interpreti jako skupina Wohnout, Hentai Corporation, Colectiv a další.

Video zde: https://www.youtube.com/watch?v=B44aEUawQM0

  1. Exhibice extrémních sportů

Highjump není jen o cliffdivingu. Každý rok jsou pro návštěvníky připraveny exhibice široké plejády extrémních sportů. Na letošním ročníku bude na louce u lomu přistaven mobilní skate park s u rampou, kde předvedou své dovednosti borci na skteboardech, bmx kolech nebo inline bruslích. Nebude chybět ani exhibice v parkouru, street work out zona a další vychytávky.

  1. Holky v plavkách

Českou knihu rekordů sice organizátoři nekontaktovali, ale podle jejich slov je v termínu Highjumpu, lom v Hřiměždicích místo, s největší frekventací holek v bikinách v republice. Protože je Highjump akce, založena na spojení vodního sportu a plážové pohody, tato skutečnost se nabízí. Ve videu najdete důkaz:

Odkaz na video: https://www.youtube.com/watch?v=O4di5jb4hvs

  1. Neopakovatelná atmosféra

Desperados Highjump se už osmnáct let koná v bývalém žulovém lomu v Hřiměždicích u Příbrami. Tato krásná lokace, dává akci neopakovatelnou atmosféru, kterou na žádném hudebním festivalu nezažijete. Highjump není festival, jedná se o spojení závodů extrémních sportů, hudebního doprovodu a odpočinku u vody.