Pět důvodů, proč dorazit na Desperados Highjump

7. červenec 2015, 13:24
Pět důvodů, proč dorazit na Desperados Highjump

Letošní ročník akce Desperados Highjump se v lomu v Hřiměždicích uskuteční od 31.7. do 1.8. 2015. I letos na otevřeném mistrovství České republiky v cliffdivingu přislíbila účast světová skokanská elita - do zatopeného lomu se budou vrhat skokani a skokanky z výšky až 30 metrů! Máme pro váš pět základních důvodů, proč letos Highjump nevynechat.

1. Skoky z třiceti metrů

Na Desperados Highjump tradičně jezdí přední skokani světa. Proto lze v lomu v Hřiměždicích vidět elitní výkony v podání těch nejlepších. Kromě skoků z dvanácti a šestnácti metrového můstku, se diveři vrhají z výšky více než třiceti metrů. To se rovná výšce sedmého patra panelového domu a to nikde jinde neuvidíte.

2. Atmosféra, kterou nikde jinde nezažijete

High Jump o sobě říká, že není festivalem. Je letní akcí s konceptem, který v České republice nemá konkurenta. Pro skokany vždy početný dav návštěvníků vytvoří nezapomenutelnou atmosféru, která je motivuje k ještě lepším výkonům.

3. Libor Podmol a jeho team na motorce

Doprovodný program Highjumpu je každým rok trošku jiný. Organizátoři se snaží návštěvníkům nabídnout i jinou podívanou, než jsou skoky do vody. Po loňském úspěchu akrobatického letce Martina Šonky letos do Hřiměždic přijede freestyle motokrosař Libor Podmol. Libor je mistrem světa, šampionem X-Games a jedním z nejúspěšnějších sportovců v republice. Spolu se svým teamem připravil show, při které budou jezdci na svých strojích létat přímo nad hlavami návštěvníků. Je na co se těšit.

4. Hudba a party

I když Highjump není festivalem, jeho hudební program by se mohl s programy předních tuzemských hudebních festivalů směle rovnat. I letos jsou pro návštěvníky připraveny dvě hudební podia, na kterých vystoupí zajímaví interpreti. Dramaturgie hudebního programu je velmi rozmanitá, a tak si na své přijdou fanoušci rozličných žánrů. Na High Jumpu zahrají Prago Union s Champion Soundem, DJ Vec, Smack, Hentai Corporation, Mydy Rabycad, Nobodylisten, Fast Food Orchestra a mnoho dalších. Skvělou zprávou je také přítomnost Red Bull Tourbusu.

5. Největší koncentrace lidí v plavkách v ČR

Protože jde o letní akci spojenou se skákáním do vody a všichni přítomní mají možnost si také zaskákat, pohybují se v lomu všichni v plavkách (většinou je pěkné počasí a i letos je takové objednáno). Kromě podívané na skákající odvážlivce je tedy na co koukat i všude okolo…