Olomoucké barokní slavnosti v plném proudu a mezinárodní festival flamenca a španělské kultury v přípravách

10. červenec 2014, 14:43
Olomoucké barokní slavnosti v plném proudu a mezinárodní festival flamenca a španělské kultury v přípravách

 Program Olomouckých barokních slavností se v letošním roce odehrává až do 20. července 2014, tak neváhejte a přijeďte se ještě podívat na tuto úchvatnou barokní podívanou!

V hlavním večerním programu uvidíte kromě jiného i díla A. Vivaldiho, G. F. Händela a především olomouckého skladatele a šéfa souboru Ensemble Damian Tomáše Hanzlíka. Těšit se můžete nejen na barokní árie, ale také na bohatě zdobené barokní kostýmy a repliku barokního divadla s ručně malovanými kulisami a s pohyblivou jevištní mašinérií. Vstupenky můžete zakoupit v Informačním centru v podloubí olomoucké radnice nebo na http://baroko.olomouc.eu.

Španělskou kulturu, gastronomii, filmy i fenomenální tanečníky flamenca si můžete zase v Olomouci vychutnat v době od 24. do 27. července 2014. Již šestý ročník festivalu, který patří mezi nejvýznamnější tohoto žánru ve střední a výchorní Evropě, vás vezme na výlet na jih Evropy za španělskou kulturou. Můžete navštívit galavečer flamenca, flamencovou fiestu anebo workshopy, kde se flamenco naučíte tančit. Program také zahrnuje přehlídku španělské kinematografie, koncerty a nezbytné dny španělské gastronomie s doprovodem originální sangrie a španělských vín. Kompletní program a více info o celém festivalu najdete na www.flamencool.cz.

Přijeďte v létě do Olomouce a můžete tak cestovat nejen napříč celou Evropou, ale i v průběhu staletí! Více informací o městě na tourism.olomouc.eu!