Ochutnávka letošního Prague Design Week od 5. dubna v Pasáži českého designu

1. duben 2017, 22:20
Ochutnávka letošního Prague Design Week od  5. dubna v Pasáži českého designu

Prague Design Week 2017 (10.–16. dubna) zve milovníky designu do Tančícího domu nepřehlédnutelnými žlutými míči rozmístěnými ve veřejném prostoru či ochutnávkou z expozic svých vybraných vystavovatelů, která bude k vidění v Pasáži českého designu (ČNB) od 5. dubna. Představí se zde i držitel ocenění za nejlepší instalaci PDW 2016, interiérový a architektonický ateliér ZOAA, jenž se stal hlavním partnerem letošní přehlídky; dále originální kožené tašky a doplňky značky PBG nebo kompostovatelné sáčky na ovoce Frusack od výrobce infiberry. Čtvrtý ročník Prague Design Week odstartuje 10. dubna ve 12 hodin a na návštěvníky bude čekat kromě instalací 82 designérů i Design Kino a přednášky.

ZAPIŠTE SI DATUM: 10. až 16. dubna, Tančící dům - Prague Design Week 2017

PDW v ulicích

Prague Design Week letos osloví milovníky designu také prostřednictvím Pasáže českého designu, v níž mezi 5. a 30. dubnem představí 8 svých vystavovatelů. V unikátních prostorách v pasáži České národní banky v ulici Na Příkopě bude k vidění ochutnávka expozice držitele ocenění za nejlepší instalaci PDW 2016 – interiérový a architektonický ateliér ZOAA, který nad letošním ročníkem Prague Design Week převzal záštitu v pozici hlavního partnera. V Pasáži českého designu budou zastoupeny také ukázky módní kolekce hravé značky La femme MiMi, svítidla penocze, šperkovnice ze dřeva Fain Wood, skleněné doplňky Evans Atelier, ručně šité kožené tašky PBG, kompostovatelné sáčky na ovoce Frusack by infiberry nebo nápadité umělecké předměty ze starých vinylových desek i1art.

Pasáž v průběhu výstavy Prague Design Week navíc ozdobí výrazné žluté nafukovací míče. Jejich motiv dominuje vizuální prezentaci celé přehlídky a v minulých dnech ve veřejném prostoru upozorňoval na blížící se čtvrtý ročník ikonické přehlídky designu. Míče se nečekaně objevují po celé Praze – například na Petříně, na Pražském hradě či u Karlova Mostu.

ZOAA partnerem

Interiérový a architektonický ateliér ZOAA, dříve VZ Architekti, je hlavním partnerem Prague Design Week 2017. V loňském ročníku se ateliér stal držitelem ocenění pro autora nejlepší expozice přehlídky a svou instalaci představí i letos v Tančícím domě. Instalací z krychlí zhmotňuje základní principy své architektonické tvorby, propojení menších, ale propracovaných detailů do logického a funkčního celku.

Seznam všech 82 vystavovatelů, detailní program na každý den i více podrobných informací
o akci najdete na internetových stránkách www.PragueDesignWeek.cz nebo Facebooku www.facebook.com/PragueDesignWeek.