Nové komiksové album od Dub FX je venku

10. únor 2020, 13:31
Nové komiksové album od Dub FX je venku

Právě vyšlo očekávané album ROOTS od Dub FX, australského umělce známého jako průkopníka tvrdého elektronického dubového stylu a beatů na ulici, kdy používá jen svůj hlas a loopy. 

Páté album DUB FX bylo nahráno a produkováno v jeho lesním domácím studiu v australském Melbourne.  Je to návrat ke “kořenům” - Dub FX si vzal kytaru a složil písničky, před tím, než si přivedl své kamarády hudebníky, aby nahrávky obohatili. 

„Od chvíle, kdy jsem začal pracovat na desce ROOTS, jsem se neomezoval tím, že budu skládat něco, o čem jsem si myslel, že to moji posluchači očekávají. Považuju takový přístup za hodně osvobozující. Nahrál jsem všechny kytary, napsal a nazpíval všechny vokály, naprogramoval většinu bicích, basy a kláves a na nějaké skladby jsem si přivedl Muzikanty s velkým M. Jsem s těmihle muzikanty posledních deset let, jejich talent a inspirace, s kterými přišli, pozdvihlo ty skladby na úroveň, na kterou jsem hodně pyšný.“ 

Každá písnička na albu 'ROOTS' má svůj komiks, který společně tvoří komiksový příběh. Autorem textu je DUB FX a nakreslili jej vybraní výtvarníci z celého světa. Čtyřicetistránkový komiks je úžasnou eklektickou sbírkou nápaditých povídek a je k dispozici s každým fyzicky zakoupeným albem.  

Album 'ROOTS' vyšlo 31. ledna 2020, a je k dispozici digitálně, na CD a vinylu na dubfx.bandcamp.com. Na živo ho Dub Fx představí 31. března 2020 ve velkém sále Lucerny, kde jako support vystoupí jeho letitý přítel Mr. Woodnote. Vstupenky za 590 Kč + poplatky jsou k dispozici na GoOut.cz a v síti Ticketmaster. V případě nevyprodání vstupenek v předprodeji potom na místě v den koncertu za 690 Kč.