Nová tvář české hudební scény Filip Chris debutuje s novým singlem a videoklipem The Power.

23. květen 2019, 15:15
Nová tvář české hudební scény Filip Chris debutuje s novým singlem a videoklipem The Power.

Singl The Power je o změně vlastní životní cesty. Občas se prostě všichni dostanou do bodu, kdy si uvědomí, že další životní cesta je možná jen po radikální změně.

„Jsem z těch, co neváhají vzít osud do vlastních rukou a vykročit do neznáma. A proto jsem moc rád, že moje aktuální životní téma podpořil producent Hynek Toman skvělou hudbou, která si mě získala od první chvíle naší spolupráce!“, říká k novému singlu zpěvák Filip Chris.

Za skladbou stojí jak autorsky, tak producentsky muzikanti z kapely Support Lesbiens Hynek Toman a Dušan Marko. Na nahrávání se dále podíleli bubeník Radek Tomášek a baskytarista Marek Marian Leždík. Následný mix a mastering proběhl ve studiu Biotech u Ecsona Waldese.

Režie, kamery a střihu videoklipu ke skladbě The Power se zhostil fotograf a videomaker Viet Van.

„Spolupráci s Filipem si nemůžu vynachválit, od začátku až po poslední klapku, je soustředěný a má celkem jasnou představu. V den natáčení bylo vše parádně zajištěné a já se mohl soustředit na práci, takže no stress. Převážně natáčím klipy pro hip-hopovou scénu, což je občas punk, vše se řeší operativně. O dobré přípravě svědčí i fakt, že natáčení trvalo pouze jeden den, a to jsme natáčeli na čtyřech lokací“, přibližuje natáčení klipu Viet Van.

Vizuál k singlu vytvořil Daniel Kurz.

 Filip Chris se narodil v roce 1992 v Benešově u Prahy. Už odmalička tíhnul k umění a hudbě. V době, kdy se měl rozhodnout, jakým směrem se bude dále ubírat, bylo jasné, že umění bude jeho priorita do budoucna.

Během prvního ročníku na střední škole se začal pohybovat v prostředí muzikantů. Mezi nimi se objevil například i Jindřich Koníř, který mimo jiné působil také v kapele Lenky Filipové.

Začal navštěvovat hodiny zpěvu na Konzervatoři Jaroslava Ježka, kde se začal zdokonalovat. Právě Jindřich mu znovu připomněl krásy relaxační hudby, které se věnoval on sám.

Do cesty pak Filipovi přišel tanečník Richard Mach, který v té době uslyšel jeho demo nahrávku a rozhodl se Filipa seznámit s producentem a hudebníkem Stanem Šimorem. Ten se poté stává Filipovým producentem. Následně založili společný extravagantní taneční projekt Philip Maxx. Filip začíná vystupovat pod tímto pseudonymem a začíná tvořit své vlastní věci. Jeho první singl se natáčel v belgickém nahrávacím studiu The Globe, kde také například nahrávala i zpěvačka Kate Ryan.

Dále do projektu vstupuje tanečník a choreograf Yemi, který vytvářel vizuální podobu a choreografie pro jeho show. I přesto, že Filipovy show byly v té době originálně pojaté, tak se rozhodl opustit tento směr a jít vlastní nezávislou cestou.