Nejsilnější skokanská účast, vyšší skoky a hudební program. Desperados Highjump se blíží

1. srpen 2017, 13:01
Nejsilnější skokanská účast, vyšší skoky a hudební program. Desperados Highjump se blíží

Osmnáctý ročník cliffdivingových závodů Desperados Highjump v lomu v Hřiměždicích u Příbrami se uskuteční již v termíu 4. a 5. srpna 2017. Letošního ročníku skokanských závodů se zúčastní rekordní počet skokanů a za poslední roky zřejmě nejkvalitnější závodníci z celého světa. Svou účast přislíbili všichni medailisti nedávného mistrovství Evropy v cliffdivingu i česká skokanská hvězda Michal Navrátil, čerstvý vícemistr světa highdivingu. Novinkou závodů v Hřiměždicích bude také závodní skákání z výšky 20 metrů. Návštěvníci se mohou těšit na exhibici skákání z 30 metrů, skoky z blobu i hudební party.

Skokanská elita přijíždí do lomu v Hřiměždicích každý rok. Letos se však podařilo zajistit účast absolutní evropské i světové špičky extrémního skákání do vody. Skokanský program nabídne podívanou na kompletní medailisty nedávného mistrovství Evropy cliffdivingu ve Švýcarsku. Teprve patnáctiletý brit Aidan Heslop, který šampionát ovládl, přijede útočit na vítězství také v Hřiměžidicích. Heslop je velkým talentem a budoucností cliffdivingu. Svědčí o tom jeho výsledky ale i respekt ostatních renomovaných závodníků.  Mezi další skokanské hvězdy Highjumpu budou patřit ostatní medailisté evropského šampionátu jako Matthias Appenzeller a Jan Wermelinger ze Švýcarska. Velkým lákadlem je také účast českého skokana Michala Navrátila, který je pravidelným závodníkem serie Redbull Cliffdiving. Navrátil přijede do Hřiměždic rovnou ze světového šampionátu v Maďarsku, kde reprezentoval Českou republiku. Michal Navrátil v Budapešti vybojoval stříbrnou mediali. Mezi nejzářivější jména mezi skokankami bude patřit němka Anna Bader. Tato zkušená highdiverka má za sebou několik sezon v Redbull Cliffdiving serii, účast na evropských i světových šampionátech a dá se považovat za velkou osobnost ženského skokanského sportu. Na Highjump míří jako patá žena světa, když na zmiňovaném MS v Budapešti skončila pátá.  Celkově se na Highjumpu představí okolo sedmdesáti skokanů ze zemí jako USA, Francie, Švýcarsko, Německo, Velká Británie  a další.

Video pozvánka:  https://vimeo.com/227537083

Novinkou letošního Highjumpu je zvýšení závodní skokanské výšky. Kromě 12 a 16 metrů se letos skokané utkají také ve skoku z výšky 20 metrů. Nebudou chybět ani exhibiční skoky z výšky přes 30 metrů. Další novinkou bude exhibice na takzvaném blobu. Jedná se o obří nafukovací tubus, do kterého si sedne jeden ze skokanů a další skokané, jej skokem na druhou stranu blobu katapultují přes deset metrů vysoko do vzduchu. Tato část programu je připravena na páteční odpoledne.

Součástí každého Desperados Highjumpu je také večerní party. Letos se na ni představí opět zajímavé hudební formace v čele z anglickými dji Stanton Warriors nebo producentským duem Smash Hifi live.

Vstupenky na Highjump lze do středy zakupovat v přeprodejní síti Ticketstream. Na místě budou lístky také k dispozici. Kompletní informace k Highjumpu na www.highjump.cz

 

 

 

Kontakt pro media: Martin Zvoníček, [email protected], 604 686839