Navštivte multimediální dějiny pivovarnictví v Českých Budějovicích aneb Příběh budějovického piva

15. květen 2016, 23:56
Navštivte multimediální dějiny pivovarnictví v Českých Budějovicích aneb Příběh budějovického piva

Každé město má svá „nej“, ale jen málokteré se může pyšnit světoznámým pivem, nabídnout návštěvníkům pohled do multimediální expozice a touto neobvyklou formou ukázat dějiny pivovarnictví, jehož tradice ve městě sahá do roku 1265. Vítejte v Českých Budějovicích, vítejte v pivovaru Budějovický Budvar.

Navštívíte-li zdejší slavný pivovar, zažijete cestu za tajemstvím výroby světoznámého ležáku Budweiser Budvar. Multimediální expozice kombinuje historické artefakty, textové popisy, filmové projekce a zvukový výklad. . Nevšední prohlídka vám umožní octnout se uvnitř měděné varné pánve, nebo se virtuálně dostat do hloubky 300 metrů za zdrojem té nejlepší vody, která je tolik důležitá pro správnou chuť zdejšího piva. V historickém sále se přenesete do roku 1265, kdy se v Budějovicích začala psát historie vaření piva. Následně projdete do expozice středověkého pivovarnictví, na kterou navazuje průmyslový věk, kdy byl založen Český akciový pivovar - přímý předchůdce dnešního Budějovického Budvaru. Novodobou historii dnešního pivovaru a její hlavní vývojové milníky popisuje sál 20. století. Zde nechybějí ukázky mezinárodních úspěchů piva Budweiser Budvar a především  zábavný filmový příběh o originalitě značky Budweiser Budvar.

Multimediální expozici „Příběh budějovického piva“ projdete za necelou hodinu a na prohlídku se můžete vydat každých 20 minut. Expozice je součástí Návštěvnického centra pivovaru Budějovický Budvar, n. p.

Prohlídku pivovaru si online objednejte zde.

Otevírací doba v sezóně

1. března – 31. prosince
Po – Ne: 9:00 - 17:00

Otevírací doba mimo sezónu

1. ledna – 28. února
Út – So: 9:00 - 17:00
Po, Ne: zavřeno

www.budejovickybudvar.cz