Návrat ke komedii Jana Hřebejka - Zakázané uvolnění v kinech od 5. června

21. duben 2014, 20:41
Návrat ke komedii Jana Hřebejka - Zakázané uvolnění v kinech od 5. června

Zakázané uvolnění je návratem Jana Hřebejka k žánru komedie. Úspěšný český režisér se podílel i na scénáři, poprvé společně s Petrem Kolečkem, jedním z nejoriginálnějších autorů současnosti (mimo jiné spoluautor scénáře k filmu a seriálu Okresní přebor nebo televiznímu sitcomu Čtvrtá hvězda).

Známé už je nejen datum premiéry – 5. června, ale zveřejněna byla také jména autorů hudby – Ivan Acher a Lenka Dusilová. Ivan Acher zkomponoval hudbu k více než 120 divadelním inscenacím, 20 tanečním představením a 15 filmům a dokumentům. Zkušenost s filmovou muzikou má rovněž Lenka Dusilová – před časem napsala a nazpívala úvodní píseň k roadmovie Rodina je základ státu. V Zakázaném uvolnění bude do titulků znít píseň Michala Hrůzy.

Zakázané uvolnění se odehrává během jednoho svatebního dne v zapadlé vesnické hospodě, ačkoliv nakonec o svatbě ani tolik není. Ani o hokeji. Mnohem spíš je o tom, že snad každá žena má své tajemství, které občas přestane být tajemstvím v tu nejméně vhodnou chvíli... Co všechno se může říct a stát, když se v zapadlé vesnické hospodě opijí unesená nevěsta, ženský svědek jejího ženicha a životem protřelá barmanka, a ženich, jenž to všechno může zachránit a zastavit, nepřichází a nepřichází? Tři ženy. Tři různé pohledy na život a muže. Tři skvělé herečky v hlavních rolích: Zuzana Stavná, Jana Stryková a Hana Vagnerová. V mužských partech jim sekundují Ondřej Sokol a Igor Orozovič.

Producentem filmu Zakázané uvolnění je společnost love.FRAME, koproducentem Europe Easy Energy. Hlavním partnerem je TV NOVA a distributorem BONTONFILM.