Návrat deathmetalové legendy! KRABATHOR se v březnu vydá na unikátní česko-slovenské turné!

4. únor 2015, 13:53
Návrat deathmetalové legendy! KRABATHOR se v březnu vydá na unikátní česko-slovenské turné!

Dvacet let od vydání kultovního alba „Lies“ je KRABATHOR zpět na pódiích! Příběh jedné z nejznámějších tuzemských metalových smeček, KRABATHOR, zná snad každý, kdo se kdy jen okrajově pohyboval okolo československé metalové scény. Vždyť je synonymem pro pojem český death metal a spolu s polskými Vader byl mezi prvními kapelami z bývalého východního bloku, které dokázaly uspět i v zahraničí, resp. na západě.

Fanouškům netřeba připomínat, že kapela více než deset let neexistuje a její slibně rozjetý příběh zůstal po rozkolu ústřední dvojice Christophera a Bruna jakoby nedokončený. Staré rány však zhojil čas a kapela se dokázala velice úspěšně vrátit na loňském pokračování festivalu BRUTAL ASSAULT. Tento zdařilý koncert jednoznačně prokázal, že je stále co dokončovat, a že nesmrtelné hymny nadité mistrovskými riffy mají i po víc jak dvaceti letech co říct i současnému publiku. Proto se zrodilo rozhodnutí uspořádat, i přes geografické obtíže, neboť Christopher žije v současnosti v USA, vzpomínkové turné v nejsilnější sestavě z legendárního alba „Lies“, tedy v power triu Bruno, Christopher a Pegas. Sama kapela to komentuje následovně:

„Na základě četných žádostí fanoušků, zejména těch, kteří neměli možnost se zúčastnit letošního festivalu Brutal Assault, jsme se společně rozhodli, že těmto žádostem vyhovíme a na jaře příštího roku přidáme ještě několik klubových koncertů v Čechách a na Slovensku. Abychom to ale nesváděli jenom na vás. Důležitým impulsem pro toto rozhodnutí byl i fakt, že vystoupení na Brutal Assaultu na které jsme čekali, poněvadž jsme předem neměli tušení, jak vše vzájemně zafunguje, dopadlo skvěle. Naše osobní vztahy jsou v této chvíli opět velmi dobré a my máme chuť se znovu sejít na pódiu. Budeme se těšit i na vás.“

Jako hlavní support celého turné pojede dost možná nejlepší současná česká death metalová kapela BRUTALLY DECEASED! Pokud jste poslední roky metalovou scénu nesledovali a máte strach z podivných žánrových novinek, můžete si být jistí, že tady se jedná o čistý výlet do minulého století, konkrétněji do Stockholmu kolem roku 1990, kde tvrdě vládnou Dismember a Grave. Upřímné muzikantství bez přetvářky a old school death metal jak má být. Jednotlivé koncerty vždy podpoří ještě jeden lokální support.

Protože byl již na začátku ledna bleskově vyprodán koncert v Uherském Hradišti, rozhodla se zde kapela přidat ještě jeden koncert o den později. Vstupenky na tento koncert i všechny ostatních jsou nyní k dostání ve všech běžných předprodejních sítích za cenu 320,- Kč za kus. Nejlevněji seženete vstupenky online formou přes web www.obscure.cz a fyzicky přímo v klubech. Elektronický prodej probíhá také v sítích Ticketportal a Ticketpro, zde je ovšem cena navýšena o provizní poplatky.

Více informací o turné naleznete na webu pořádající agentury www.obscure.cz. Hlavním mediálním partnerem turné je rockový měsíčník Spark.

KRABATHOR
BRUTALLY DECEASED
+ local support

Po 16.3.2015 České Budějovice – Slavia  (local support: Mortifilia)
Út 17.3.2015 Praha – Podnik (local support: Dysangelium)
St 18.3.2015 Ostrava – Barrák (local support: Disfigured Corpse)
Čt 19.3.2015 Bratislava – Randal (local support: Typhoid)
Pá 20.3.2015 Košice – Collosseum (local support: Perversity)
So 21.3.2015 Uherské Hradiště – Mír (local support: Six Degrees Of Separation)
Ne 22.3.2015 Uherské Hradiště – Mír (local support: Suburban Terrorist, Dissolution)