Na technické památky s cestovními pasy

4. srpen 2014, 11:41
Na technické památky s cestovními pasy

Technické muzeum v Brně nabízí svým návštěvníkům kromě expozic v hlavní budově na Purkyňově ulici také šest externích technických památek na Moravě. V letošním roce jsou navíc pro návštěvníky na památkách připravené tzv. Cestovní pasy, do nichž mohou sbírat razítka ze svých výletů. Na pilné cestovatele pak čeká odměna v podobě volného vstupného na jednu z památek.

Externí památky Technického muzea v Brně představují ideální cíl nejen pro víkendové výlety s dětmi. Turisté, výletníci nebo cyklisté tak mohou během letní sezóny navštívit Větrný mlýn v Kuželově, Vodní mlýn ve Slupi na Znojemsku, Areál československého opevnění v Šatově, Starou huť u Adamova, Šlakhamr u Žďáru nad Sázavou nebo Kovárnu v Těšanech u Brna. Na památkách je čekají zajímavé expozice a průvodci, kteří je seznámí s historií stavby i příslušného odvětví v regionu.

V letošním roce si Technické muzeum v Brně pro své věrné návštěvníky připravilo speciální Cestovní pasy. Ty je možné získat na kterékoliv z poboček TMB. Při vstupu získají vždy jedno razítko s příslušným logem památky. Po získání pěti razítek tak mohou šestou externí památku navštívit zdarma. Akce je určená jak pro dospělé, tak i pro děti. Po nasbírání všech razítek si poctiví sběrači mohou pas nechat jako upomínku z cest.

Na externích památkách pořádá muzeum také speciální doprovodné programy určené nejen pro rodiny s dětmi. Největší událostí jsou Slavnosti chleba na mlýně ve Slupi, které se konají v sobotu 6. 9. 2014.

Více informací o jednotlivých památkách, cenách vstupného nebo otvírací době naleznou návštěvníci na webových stránkách Technického muzea v Brně: www.tmbrno.cz.

fsdfd