Na Kypru najdete krásné pláže i azurové moře. Do jakého letoviska se vydat na dovolenou?

13. leden 2020, 4:02
Na Kypru najdete krásné pláže i azurové moře. Do jakého letoviska se vydat na dovolenou?

Kypr je velmi oblíbenou dovolenkovou destinací především u Britů, postupem času ji ale začínají přicházet na chuť i Češi. Proč jsou zájezdy na Kypr čím dál populárnější a jaká letoviska jsou ta nejžádanější?

O Kypru se dá říct, že jednoznačně patří k letním hitům, a nejen k těm. Řada turistů do země vyráží i na jaře a na podzim, sezóna tak trvá na ostrově od dubna do listopadu. Kypr láká na výtečnou kuchyni, kvalitní služby, krásné pláže, tyrkysové moře, památky a bohatou kulturu. Navíc je Kypr velmi bezpečná země s téměř nulovou kriminalitou, což je další pozitivum, které přispívá k oblibě ostrova.

Kam na dovolenou na Kypru?

Pokud máte o dovolené na Kypru jasno, pak možná tápete nad tím, kam konkrétně se vydat. Nejen v rámci first minute akce letos vyhrává dovolená na Kypru v letoviscích Paphos, Limassol a Ayia Napa.

1. Za krásnými plážemi a odpočinkem do Ayia Napa

 

Azurové moře a krásné pláže jsou pro řadu Čechů u letní dovolené stále prioritou číslo jedna. Pokud i vy toužíte po dokonalé přímořské atmosféře, pak neváhejte ani minutu a vydejte se na jihovýchod ostrova. V letoviscích Ayia Napa, Protaras a Paralimni najdete pláže jako z katalogu, kde se rozhodně při celodenním polehávání nudit nebudete. Čeká vás ruch, živo a zábava, tedy ta pravá letní idylka. Památky byste sice v okolí hledali marně, avšak pokud vás přepadne touha po poznávání, pak se můžete vydat pěšky nebo na kole po místní stezce do národního parku Cavo Greco.

2. Památky, místní tradice i pláže nabízí Paphos

 

Jestliže patříte k těm, kteří přes den rádi tráví dovolenou u moře a navečer vyráží na promenády, do taveren a do historických center, pak vsaďte na Paphos. Je toho skutečně mnoho co dělat a co vidět na Kypru v letovisku a jeho okolí. Z památek můžete zavítat například k Hrobkám králů, k slavné mozaice i do přístavu k pevnosti, oblíbený je také místní zeleninový a ovocný trh. Nedaleko se pak nachází zátoka Coral Bay a nejznámější ostrovní pláž Petra tou Romiou, kde se podle pověstí zrodila Afodité, tedy bohyně krásy a lásky.

3. Městský ruch na vás čeká v Limassol

 

Turisty velmi oblíbené kyperské letovisko je také Limassol. Někteří ho sice považují za betonové monstrum, avšak najde se mnohem více těch, kteří ho milují. Limassol je druhým největším městem ostrova a láká na netypický „chodník nad vodní hladinou,“ který vede kolem nejkrásnějších historických památek a končí až v samotném centru. Ve městě nechybí oblíbená promenáda, pevnost a muzea, jen pár kilometrů jsou vzdáleny i vyhlášené vinice v pohoří Troodos. Limassol je skvělým místem pro ty, kteří nechtějí trávit dovolenou v zapadlém koutě ostrova, ale hledají rušné město plné možností.