Muzikál Lotrando a Zubejda v divadelním zpracování

18. říjen 2019, 16:25
Muzikál Lotrando a Zubejda v divadelním zpracování

Lotrando a Zubejda opět na jevišti!

Další představení úspěšného muzikálu na divadelních prknech   

Legendární pohádka Lotrando a Zubejda se na jaře letošního roku dočkala premiéry v divadelním zpracování na prknech Divadla Metro. Muzikál zaznamenal takový úspěch, že všechna dosavadní představení byla vyprodána. Nyní bude ještě poslední představení odehráno v Divadle Metro a pak se muzikál přesouvá do většího Divadla pod Palmovkou a nabízí další reprízy. 

"Představení Lotranda a Zubejdy v Divadle Metro bylo pro nás příjemným překvapením.  Všichni hráli a zpívali s chutí a bylo tam plno scénických nápadů. Publikum to oceňovalo potleskem, který jsme my dva upřímně prodlužovali," shodují se autoři hudby a dnes již zlidovělých písní Jaroslav Uhlíř a Zdeněk Svěrák.

Atraktivní divadelní podoba pohádky s velkolepou výpravou přivede všechny oblíbené hrdiny, včetně drvoštěpa Drnce, sultána Solimána, světaznalého pana Lustiga, popletů Zelí, Belí, Halí i chytré La Mad. 

V roli krásné princezny Zubejdy z daleké Solimánie se představí Eliška Jansová, známá z vánočních pohádek Princezna a písař či Svatojánský věneček i z hostování v několika pražských divadlech.  Slušně vychovaného loupežnického synka Lotranda si s chutí zahraje Michal Pazderka. Rozverný příběh podle scénáře Zdeňka Svěráka a Karla Smyczka, chytlavé písničky oblíbené autorské dvojice Svěrák & Uhlíř, skvělé herecké výkony, to vše umocněno velkorysou výpravou, jevištními efekty a bezprostřední atmosférou živého představení.

Program představení

Divadlo Metro:

- Neděle 27.10. 2019 - 15:00

Divadlo pod Palmovkou:

- neděle 17.11.2019 - 11:00

- neděle 15.12.2019 - 13:30

- pátek 27.12.2019 - 15:00

 Vstupenky v ceně 299 Kč/osoba jsou v prodeji v sítích Ticketstream a GouOut.

Lotrando a Zubejda – Informace o inscenaci 

Scénář: Zdeněk Svěrák, Karel Smyczek

Hudba: Jaroslav Uhlíř 

Texty písní: Zdeněk Svěrák

Divadelní úprava a režie: Vít Prýmek

Scéna a kostýmy: Lucie Bradáčová, Věra Pivoňková

Hudební režie a úprava: Dalibor Tuž

Choreografie:  Eliška Jansová

Hrají:  Eliška Jansová, Eva Přívozníková, Michal Pazderka, Matěj Pour, Rostislav Trtík, Libor Jeník, Petr Pěknic, Kryštof Nohýnek, Štěpánka Prýmková, Radim Jíra, Jáchym Kučera, Eliška Hamplová, Veronika Barešová, Lucie Karbanová a další...

www.lotrandoazubejda.show