Mireille Mathieu natočila videoklip v prostorách Pražského hradu

17. říjen 2018, 22:24
Mireille Mathieu natočila videoklip v prostorách Pražského hradu

Francouzská šansonová legenda Mireille Mathieu, která na hudební scéně působí již více než pět dekád, nedávno natočila nový videoklip. Snímek k písni Le premier regard d'amour vznikl v historických prostorách Pražského hradu.

Píseň pochází z alba Mes Classiques, které chystá Mathieu vydat v listopadu tohoto roku. Videoklip vznikl v rámci natáčení nových skladeb umělkyně, které realizovala v Praze. Mireille Mathieu přijede se svým orchestrem do Prahy 8. března 2019 a na jejím koncertě jistě zazní i tato píseň.

https://youtu.be/sT2VMxE-N_M 

Mireille Mathieu je přímou nástupkyní ikonické Edith Piaf, a je často označována jako pokračovatelkou jejího odkazu. V současné době se jedná o poslední žijící zástupkyni žánru zvaný šanson, jehož kolébkou je Francie. Do paměti fanoušků se zapsala díky slavným skladbám Mon credo, Qu`elle est belle, Mon bel amour d`été, ale také typickým účesem, který se stal ve své době módním hitem. Během své kariéry stihla Mathieu koncertovat na všech kontintetech světa a je také známá tím, že dokáže zpívat v několika světových jazycích. Spolupracovala například s hvězdami jako Charles Aznavour, Julio Iglesias, Frank Sinatra, Tom Jones, Paul Anka ale i nedávno zesnulý Charles Aznavour.

V Praze se Mathieu představí společně s doprovodným orchestrem a vokalisty. Zahraje svoje neznámější písně a jistě také novinky z alba Made in France, podle kterého se celé turné jmenuje.

Vstupenky na koncert jsou v prodeji v síti Ticketportal.