Mezinárodní hudební festival Český Krumlov 2015 představuje program

25. květen 2015, 13:32
Mezinárodní hudební festival Český Krumlov 2015 představuje program

Od 17. července do 8. srpna se koná již 24. ročník letní hudební přehlídky, která i letos nabídne široké spektrum hudby v podání renomovaných umělců.

Hlavní hvězdou 24. ročníku je světoznámá jihokorejská koloraturní sopranistka Sumi Jo, která festival zahájí operním recitálem. Jejím hostem bude italský tenorista Danilo Formaggia, oba pěvce doprovodí Symfonický orchestr Českého rozhlasu pod vedením Petra Vronského. Atmosféru zahajovacího koncertu jistě umocní i to, že se koná pod širým nebem v Pivovarské zahradě.

Druhý den pak festival pokračuje symfonickým koncertem v Zámecké jízdárně, kde se představí Moravská filhamonie Olomouc pod taktovkou španělského dirigenta Manuela Hernándeze-Silvy. Festival nabídne i další koncerty klasické hudby. V Zámecké jízdárně vystoupí legenda české houslové školy Václav Hudeček společně s klavírním virtuosem Janem Simonem za doprovodu Jihočeské komorní filharmonie a pod vedením Vojtěcha Spurného. Ve stejném koncertním prostoru zahraje Jihočeská komorní filharmonie ještě dvakrát: pod taktovkou šéfdirigenta JKF Jana Talicha doprovodí předního českého houslistu Pavla Šporcla a bude jí patřit i závěrečný koncert. Jeho protagonisty budou jihokorejský houslista Ji Man Wee a violoncellista Carmine Miranda z USA, kteří vystoupí pod vedením slovenského dirigenta Maria Košíka

Jako každoročně festival nabídne i cyklus komorních koncertů. V inspirativním prostoru Maškarního sálu se představí jihokorejské Trio Thalia, soubor Barocco sempre giovane, kytarista Lubomír Brabec a Muchovo kvarteto s hudebním mimem Vladimírem Kulíškem. Historické prostředí Českého Krumlova přímo vybízí provozování staré hudby, festival proto nezapomíná ani dobově poučenou interpretaci barokní hudby, tentokrát v podání souboru Musica Florea a kontratenoristy Rogera O. Isaacse.

Těžiště festivalu tedy zůstává v tzv. vážné hudbě, do atmosféry letních koncertů však patří i večery, při nichž hudba přesahuje úzce vymezené hranice. Zážitkem tohoto druhu se nepochybně stane další z hudebně-gastronomických tzv. národních večerů v Pivovarské zahradě, který se tentokrát ponese v kubánském duchu, pokud jde o hudbu i kulinářské speciality – Kubánský večer. Vystoupí skupina Son caliente a Rozhlasový Big Band Gustava Broma se sólisty. Na pódium Pivovarské zahrady se vrátí i trojice broadwayských zpěváků: Debbie Gravitte, Capathia Jenkins a Hugh Panaro.  Program má název James Bond Music a světové muzikály, zazní tedy hudba z „bondovek“ i největší hity muzikálového repertoáru. Sólisty doprovodí Severočeská filharmonie Teplice pod vedením Michaela Krajewského. V nádherném prostředí Zahrady Kooperativy se pak společně s Escualo kvintetem, multižánrovou zpěvačkou Gabrielou Vermelho a dvojicí skvělých tanečníků vydáme do světa argentinského tanga.

Jeden z koncertů tradičně věnujeme členům Klubu přátel MHF Český Krumlov – tentokrát jím bude koncert houslového virtuosa Pavla Šporcla, který se koná 31. července v Zámecké jízdárně. Členové klubu mají na tento koncert vstup zdarma či s výraznou slevou, podle druhu členské karty (více na http://www.festivalkrumlov.cz/o-nas/klub-pratel-mhf-ck).

Podrobnější informace o programu letošního festivalu najdete na našem webu www.festivalkrumlov.cz v sekci Program. Předprodej vstupenek probíhá ve dvou časových pásmech, do 31. května jsou ceny nižší (více v sekci Vstupenky).  

Věříme, že letošní Mezinárodní hudební festival Český Krumlov, který je jedním z nejnavštěvovanějších a nejrespektovanějších festivalů v ČR, bude pro Vás i tentokrát velkým hudebním svátkem.

Prodej vstupenek

Exkluzivní prodejce vstupenek na 24. ročník MHF Český Krumlov je společnost Ticketstream. Vstupenky jsou k dostání on-line v rezervačním systému Ticketstream www.ticketstream.cz nebo www.ts1.cz, vstup do rezervačního systému je možný rovněž přes stránky festivalu www.festivalkrumlov, sekce Vstupenky. Dále je rovněž možné nakoupit vstupenky osobně na jakékoli pobočce společnosti Ticketstream, jejichž seznam je uveden na webových stránkách společnosti. V Českém Krumlově prodej vstupenek zajišťuje Infocentrum se sídlem na Náměstí Svornosti 2, 381 01 Český Krumlov (www.ckrumlov.cz/info) a dále Zámecké informační centrum UNIOS TOURIST SERVICE se sídlem Zámek 57, 381 01 Český Krumlov (www.visitceskykrumlov.cz). Předprodej probíhá na více než 500 místech po celé ČR, v každém městě nad 5 tisíc obyvatel.