Metalová legenda Helloween přiveze na BENÁTSKOU! zbrusu nové album

27. leden 2015, 11:50

LIBEREC Legendární metalová kapela Helloween bude jedním z headlinerů festivalu Benátská!, jehož třiadvacátý ročník se letos od 23. do 26. července odehraje ve sportovním areálu v libereckém Vesci.

Pětice muzikantů kolem zpěváka Andiho Derise, která v roce 2013 vyprodala v Česku bez problémů dvě haly, dorazí tentokrát s novým programem postaveným na aktuálním albu, které má vyjít v květnu.

Festival, jenž minulý měsíc zveřejnil první jména české domácí špičky včetně Chinaski, Mekyho Žbirky nebo Stromboli, nově přidává další populární interprety jako jsou David Koller, Aneta Langerová, Michal Hrůza, Vladimír Mišík, Václav Neckář nebo ojedinělé vystoupení slovenské zpěvačky Kataríny Knechtové s kapelou z žánru world music Cigánski Diabli.
Do druhé vlny předprodeje pořadatelé uvolňují další lístky, stále ještě za zvýhodněnou cenu. Za 949 korun lze koupit elektronickou vstupenku na celý festival při registraci na jméno. Přenosný lístek bez registrace, který zájemcům přijde mailem, nyní stojí 999 korun. Vstupenka v kamenných prodejnách vyjde na 1079 korun.

„Jsme rádi, že můžeme na Benátské! oznámit vystoupení slavné skupiny Helloween, která existuje již od roku 1984 a má řadu příznivců i v České Republice. Očekáváme, že kromě svých největších hitů představí i novinky z připravovaného alba.

Podle kuloárů kapely by aktuální deska, která se právě natáčí, měla kombinovat předchozí alba 7 Sinners a Straight Out of Hell. Navíc zpěvák Andi Deris tvrdí, že novinka nebude depresivní, naopak, měla by být optimističtější, takže se lidé mají na co těšit," říká ředitel festivalu Pavel Mikez a dodává, že Helloween zahrají letos v České republice pouze na Benátské!.