McCartneyho spoluhráč z The Wings zahájí předprodej na Táborský festival vína 2014

29. říjen 2013, 15:05
McCartneyho spoluhráč z The Wings zahájí předprodej na Táborský festival vína 2014

Jedinečným koncertem bude zahájen předprodej vstupenek na Táborský festival vína 2014. Českou republiku poprvé navštíví fenomenální londýnský kytarista Laurence Juber.

Ten je spoluhráčem člena The Beatles Paula McCartneyho, jehož doprovázel ve skupině The Wings, dvojnásobným držitelem ceny Grammy i spoluskladatelem úspěšné hudby k populární počítačové hře Diablo III. Juber vystoupí 15. listopadu v táborské budově Střelnice, předprodej vstupenek na benefiční akci odstartoval.    

„Vystoupím s programem, který bude zahrnovat mojí tvorbu, populární písničky od Beatles i skladby jazzovém, folkovém a rockovém stylu.  Bude to zábavná show,“ slibuje Laurence Juber, londýnský rodák, virtuóz a skladatel, který hraje na akustickou kytaru.  

Již ve 13 letech si dokázal hraním vydělávat a o dva roky později začal klasickou kytaru studovat. Později se stal vedoucím kytaristou kapely Wings Paula McCartneyho, s níž získal svou první cenu Grammy za nejlepší rockovou instrumentální skladbu Rockestra Theme. 

Časy s Wings, nahrávání a turné s Paulem a Lindou, byly fantastickým vzděláním, jak hudbu dělat. Dopsal jsem teď dokonce o těchto zkušenostech knihu, která vyjde příští rok,“ vzpomíná Laurence Juber.  

Po rozpadu Wings v roce 1981 začal kariéru sólového kytaristy a za aranži skladby Růžový panter pro sólovou kytaru dostal druhou cenu Grammy. Byl zvolen kytaristou roku i jedním z nejlepších hráčů planety na akustickou kytaru. Do teď vydal 22 sólových alb.

Do České republiky dorazí v rámci 16. ročníku mezinárodního festivalu Kytara napříč žánry a zahájení předprodeje vstupenek Táborského festivalu vína 15. listopadu. „V České republice budu poprvé a moc se těším. Když jsem na koncertním turné, tak alkohol běžně nepiji.  Jenže to vychází tak, že v Praze oslavím své narozeniny. Určitě tedy nějaké regionální víno ochutnám!“ prozradil Laurence Juber (60). 

Táborské vystoupení začíná v 19 hodin a vstupné na koncert je 250 korun. Předprodej je v restauraci Střelnice a kapacita lístků bude omezena na 200 míst k sezení. Výtěžek z produkce navíc půjde na provoz neziskové organizace, dětského klubu Janíček. „Začínají a myslím, že je to dobrý projekt. Potřebují podpořit a pro děti uděláme cokoli. Je to naše budoucnost,“ sdělil ředitel Táborského festivalu vína Jiří Blafka. Právě koncert Laurence Jubera zahájí předprodej vstupenek k šestému ročníku festivalu vinného moku. Ten se uskuteční od 3. do 29. března 2014

Kromě každoroční pestré nabídky vína a s ním spojených kulturně-společenských událostí, přinese i několik novinek

„Akcí bude ještě více! Těšit se můžete na klasické řízené degustace, různá snoubení, galavečeře, přehlídku vín a novinkou je nejen soutěž konzumentů! Další informace jsou ale zatím tajemstvím,“ říká ředitel festivalu Jiří Blafka. Loni byly vstupenky na festival beznadějně vyprodané během několika týdnů, pořadatelé proto doporučují s jejich nákupem neotálet. Ceny vstupenek se budou řídit druhem akce, průměrně bude vstupné od 190 do 1800 korun. Více informací najdete na www.festival-vina.cz/

Obsah