Marilyn Monroe a David Bowie se usídlili v Praze. V muzeu Grévin!

21. červenec 2014, 15:10
Marilyn Monroe a David Bowie se usídlili v Praze. V muzeu Grévin!

O tyto dvě světové celebrity rozšiřuje muzeum svou expozici, a to již dva měsíce po svém slavnostním otevření! Mezi stávajícími osmdesáti legendami českého a zahraničního showbusinessu, sportu a politiky tak získali své místo na slunci i Marilyn Monroe a David Bowie.

Americká legendární zpěvačka a herečka Marilyn Monroe patří neoddiskutovatelně k hvězdám, které nemohou chybět v expozici muzea Grévin, stejně jako průkopník nových hudebních stylů v sedmdesátých letech a milovník extravagantních kostýmů David Bowie.

„Jednoduše není možné, abychom neměli v našem muzeu krásnou Marilyn. Je to ikona, která asi nikdy nepřestane táhnout své publikum. A David Bowie? Kdo jiný než hvězdy tohoto formátu si zaslouží svou figurínu v Grévinu,“ dodává k novým figurínám v expozici muzea Grévin Heinrich Homola, generální ředitel.

„Božská“ Marilyn i anglický hudební mág žijící v Berlíně zaujmou svou pozici v tanečním sále, kde stanou po boku takových hvězd jako Mick Jagger, Brad Pitt, Angelina Jolie, Maryl Streep nebo Helena Vondráčková a Karel Gott.

Nové figuríny přicházejí do muzea Grévin již dva měsíce po otevření této pražské pobočky. Právě neustálý rozvoj muzea a rozšiřování expozice je celosvětovým záměrem muzea Grévin. Inaugurace Davida Bowieho a Marilyn Monroe však není zdaleka vše pro letošní rok. Již na počátku září budou uvedeny do expozice další dvě nové, tentokrát české figuríny, a ani to nebude poslední inaugurace tohoto roku.

V muzeu Grévin nejde zdaleka pouze o přehlídku soch. Celá expozice je zpracována jako cesta napříč historií a každá socha v ní má svou roli či scénu. Scénografie do detailu ilustruje dobu a dodává celému zážitku realistický nádech umocněný hudbou a světelnými efekty. Během prohlídky čeká na návštěvníky i několik interaktivních zastávek, například možnost zahrát si na konzoli Wii zápas s nejlepšími sportovci anebo si vytvořit vlastní 3D voskovou figurínu. Milovníci nejnovějších technologií ocení videomapping, který dotváří podobu Václava IV. nebo atmosféru prvorepublikové kavárny. 

Otevírací doba

neděle – čtvrtek 10:00 – 20:30
pátek – sobota 10:00 – 21:30

Musée Grévin Praha

adresa: Celetná 15, Prague 1
telefon: +420 226 776  776

www.grevin.com