Malíř a milovník džungle Otto Placht plánuje velkou výstavu v Praze

11. březen 2014, 12:00
Malíř a milovník džungle Otto Placht plánuje velkou výstavu v Praze

Otto Placht v červenci 2014 představí svou tvorbu na velké výstavě ve Špálově galerii v Praze, kde také pokřtí svou první rozsáhlou (přes 300 stran) knižní monografii s názvem "El Libro Mágico", kterou vydává v nakladatelství Torst.

Český malíř v Amazonii. Jednoduchá věta shrnující složitý životní příběh Otto Plachta. Nekonvenčního umělce, jehož tvorba je v kontextu současného českého výtvarného umění zcela jedinečná. Plachtova rozměrná plátna v posledních deseti letech beze zbytku zaplňuje Amazonský prales. Divoký, živý, barevný, inspirativní. V blízkosti džungle, u domorodců z indiánského kmene Šipibó, Otto Placht dlouho žil a prostřednictvím svých obrazů do něj otevírá cestu každému, kdo chce vstoupit. V těchto dnech, až do 9. března, Otto Placht vystavuje v Galerii Ars v Brně a také v Galerii výtvarného umění v Mostě (výstava "Coincidentia oppositorum" potrvá do 15. dubna). Galerie moderního umění v Roudnici nad Labem zve od 28. února do 30. března na výstavu "Otto Placht: Brány vnímání". Od 6. března do 6. dubna jsou jeho díla k vidění v Galerii Chodník v Praze 6 v expozici nazvané "Ornamenty džungle".

„Letošní výstavy vznikají současně v několika galeriích v Čechách. Pomyslné paralelní vesmíry, do nichž vstupujeme, abychom v jednotě protikladů mezi rájem a peklem propluli na voru Amazeon ornamentem džungle. Trhlinou v čase a prostoru příběhem života zpět k jeho počátku i k jeho novému dějství v obrazech, na kterých pracuju v přítomnosti," říká Otto Placht.

http://www.ottoplacht.com/