Litoměřický hrozen 2020

2. srpen 2020, 23:27
Litoměřický hrozen 2020

Devátý ročník prezentační a prodejní výstavy Litoměřický hrozen 2020 se uskuteční 15. srpna. Organizátoři nachystali několik novinek a již nyní je zřejmé, že prestiž oblíbené události poroste.

A to hlavně díky Cechu českých vinařů, který rozhodl, že právě Litoměřický hrozen se stane akcí, na které budou místo Prahy vyhlašovány výsledky Národní soutěže vín vinařské oblasti Čechy. Ta je nominační soutěží do Salonu vín České republiky konané ve Valticích.  

Slavnostní večer, organizovaný Cechem českých vinařů v pátek 14. srpna v litoměřickém hradu za účasti starostů českých vinorodých měst a obcí, vinařů a dalších hostů, bude neveřejný.

Veřejnost však o košt nejúspěšnějších vín nepřijde. K degustaci bude nabídnuto několik stovek vzorků o den později v průběhu Litoměřického hroznu 2020, který se uskuteční v sobotu 15. srpna. „Zkušenosti ukazují, že lidé mají rádi degustace vín pod širým nebem. Proto Litoměřický hrozen na zkoušku přesouváme na parkoviště U Hvězdárny, kde počítáme s účastí zhruba pětadvaceti převážně českých vinařů. Chybět pochopitelně nebude ani doprovodný kulturní program,“ uvedl starosta Ladislav Chlupáč. Organizace dne se stejně jako loni ujmou Městská kulturní zařízení. 

Datum konání: 15.08.2020
Začátek: 13:00
Konec: 22:00

Vzdálenost od centra: 0.25 km

Bod zájmu: Výstava, Kultura, Ostatní, Vzdělávací akce, Zábava
Praktické informace:
Parkoviště U Hvězdárny, Litoměřice

Web: www.mkz-ltm.cz
E-mail: [email protected]
Telefon: 416 732 805
Adresa: Parkoviště U Hvězdárny, Litoměřice