Litoměřice – letní povinná zastávka každého turisty!

17. červen 2019, 1:31
Litoměřice – letní povinná zastávka každého turisty!

Pokud jste ještě v létě nenavštívili Litoměřice – historické město s tisíciletou vinařskou tradicí, desítkami památek i dobrou kávou, pak to letos musíte napravit!

V sezóně od 25. června do 15. září je zde pro turisty přichystán Okruh církevní památky, který zahrnuje celkem osm krásných návštěv místních barokních kostelů a oblíbených vyhlídek.

Za jeden voucher můžete shlédnout katedrálu sv. Štěpána, věž u katedrály, děkanský kostel Všech svatých, kostel sv. Jakuba, kostel Zvěstování Panny Marie, Diecézní muzeum, barokní a středověkou expozici Severočeské galerie výtvarného umění a městskou vyhlídkovou věž Kalich na budově radnice.

Cenově se jedná o velmi příjemnou nabídku. Za 150 Kč, což je běžná cena tří vstupů, můžete nyní navštívit všech osm památek. Kostely jsou navíc pro veřejnost otevřené pouze v létě a v rámci tohoto okruhu. Po zbytek roku jsou krom mší a bohoslužeb zavřené.

Vstupenku zakoupíte v Infocentru Litoměřice, v kostele Všech svatých nebo v katedrále sv. Štěpána. Na jednotlivých památkách si lze dopřát odborný výklad od mladých průvodců z řad vysokoškolských studentů. Děti od 6 do 15 let pak zaplatí 75 Kč, studenti, senioři, majitelé ZTP a ZTP/P 115 Kč. Pro děti bude stejně jako v předchozím roce k dispozici tištěný Hravý průvodce, který jim vybrané památky přiblíží zábavnou formou.

Za jednotlivé vstupy si můžete vyčerpat zdarma odměnu v podobě třetinky piva v Biskupském pivovaru U sv. Štěpána nebo lahodnou kávu v hodnotě 50 Kč dle vlastního výběru ve Fér Kafe v parku Václava Havla. Na každý voucher je možné čerpat 2 odměny.

Více informací na www.stredohori.cz

VÍKENDOVÝ TIP!

Putujte za víny Brány Čech podél Labe z Malých Žernosek do Lovosic

Poslední červnovou sobotu – 29. 6. se levý břeh Labe od přívozu v Malých Žernosekách do Lovosic zaplní místními vinaři. Trasa dlouhá 3 km proti proudu řeky nabídne pět zastavení s ochutnávkou vína z vinic, které budete mít na dohled.  V Lesoparku Osmička v Lovosicích pak bude pokračovat kulturní program. Nově můžete navštívit i rozhlednu u Café zámeček! Start i cíl v Lovosicích nebo v Malých Žernosekách