Lipno je na velikonoční prázdniny připraveno

16. duben 2014, 12:14
Lipno je na velikonoční prázdniny připraveno

Lipno nad Vltavou dokončilo poslední přípravy na čtvrteční začátek velikonočních prázdnin. V tento den 17.4. se rozjede lanovka Lipno Express, začnou se opět půjčovat koloběžky na vrcholu Kramolína nebo elektročluny v přístavu Marina Lipno a první návštěvníky přivítá také Lanový park Lipno a sezóna začne i v Bikeparku Lipno.

Tyto provozy doplní již stávající lipenskou nabídku půjčovny kol a bruslí a celoročně otevřené Stezky korunami stromů Lipno, vodního ráje Aquaworldu Lipno nebo Hopsária Lipno. „Lanová dráha Lipno Express se rozjede po plánované měsíční odstávce, kterou jsme zahájili okamžitě po ukončení zimní sezóny v polovině března,“ informoval mluvčí Active parku Lipno Jiří Falout. Lanovka pojede každý den od 9.30 do 18.30.

Nezapomenutelný výhled ze Stezky

Lanovkou se turisté dostanou ke Stezce korunami stromů, doposud sem mohli buď stezkabusem nebo pěšky. „Na Velikonoce i na nadcházející prodloužené víkendy jsme připraveni. Stezku korunami stromů by neměly vynechat zejména rodiny s dětmi, které si procházku opravdu užívají. Kromě zábavných zastavení, na kterých mohou děti překonávat strach z výšek, se z nových vzdělávacích tabulí dozví i o hospodářských procesech v lese,“ láká k návštěvě Filip Pekárek, ředitel Stezky korunami stromů.

Zatímco si dospělí užívají nezapomenutelný výhled, děti zpravidla testují nejdelší suchý tobogán v ČR. Stezka korunami stromů Lipno je otevřena po celý rok a je v celé své délce bezbariérová. Na chodník vedoucí mezi korunami vzrostlých stromů může tak skutečně každý. Od handicapovaných až po rodiny s ještě malými dětmi v kočárku.

Diskotéka na parníku i živá zvířátka ze zoo

Pořádně živo bude na Lipně v sobotu 19. dubna, kdy se hlavně děti mohou zúčastnit jarní „skákací“ dětské olympiády. Startovat se bude v Infocentru v Lipně nad Vltavou, před vodním rájem Aquaworldem Lipno se bude skákat přes švihadlo, na Foxíkově pódiu u lanovky Lipno Express si vyzkouší skákání přes gumu a skákat se bude i v prostoru Kapitanátu v Přístavu Marina Lipno. Od 10.00 do 10.30 a od 14.00 do 14.30 se představí v Infocentru Lipno zvířecí návštěva ze Zoo Dvorec.

„Osobně se nejvíce těším na odpolední diskotéku na parníku. Vyjedeme v 15 hodin. Děti do 15 let mají jízdu v doprovodu dospělé osoby zdarma,“ sdělila ředitelka Lipenska Jitka Fatková. Zdůraznila, že účastníci této olympiády dostanou speciální kartu hosta Lipno Card, kde budou mít spoustu výhod v podobě 1+1 na vstup do Aquaworldu Lipno nebo do Lanového parku Lipno.