Levné letenky a zájezdy do celého světa? Víme, kde je najít na jednom místě

8. červenec 2019, 12:01
Levné letenky a zájezdy do celého světa? Víme, kde je najít na jednom místě

Lámete si hlavu nad tím, jak je možné, že někdo lítá každý měsíc do zahraničí, ať už na týdenní dovolenou, eurovíkend nebo jen za poznáním na otočku?

Kde na to bere peníze? Vždyť jen letenky jsou několikatisícovým nákladem. Proto, abyste procestovali celý svět, nepotřebujete miliony. Chce to jen vědět, kde hledat akční nabídky.

Cestování a letecká doprava už dávno není výsadou jen těch movitých, do zahraničí si dnes může zaletět téměř každý. Kdo hledá a umí hledat, ten najde zpáteční letenky přes půl Evropy třeba jen za pár stovek korun. Není výjimkou, že vás cesta letadlem vyjde i levněji než cesta autem nebo vlakem. 

Extrémně levné letenky a zájezdy nejsou pro všechny, vždy se jedná o akční nabídky, u kterých rozhoduje rychlost. Kdo dřív přijde, ten dřív bere. Zároveň není čas na dlouhé rozmýšlení, kupovat je zapotřebí hned, jinak vám lákavou nabídku vyfoukne někdo rychlejší a rozhodnější. Nabídky jsou totiž omezené časem i množstvím.

Proč jsou některé letenky a zájezdy za hubičku?

Za nízkými cenami hledejte obvykle jeden ze tří důvodů.

  • Včasná koupě (First minute akce)
  • Koupě na poslední chvíli (Last minute akce)
  • Chyba systému

Chybovat je lidské a občas se nějaká chybička vloudí i do systému leteckých společností. V takovém případě můžete chytnout letenky skutečně za hubičku. Avšak pozor, k chybám zas tak často nedochází, proto nelze spoléhat na to, že se zrovna na vás usměje štěstí a chytnete nejlevnější dovolenou

Chcete-li mít stoprocentní jistotu, že do zahraničí odjedete, pak raději volte first minute nabídky, ať už letenek nebo zájezdů. Díky včasné koupi lze výrazně ušetřit, a to až 25 % z ceny. Pro ještě větší slevy pak vsaďte na last minute nabídky, nejen cestovní kanceláře, ale i letecké společnosti sem tam potřebují doplnit kapacity, a tak na poslední chvíli nabízí dovolené a letenky i s více jak 50% slevou.

Kde hledat levné letenky a zájezdy?

Akční nabídky nejsou žádnou podpultovkou, přesto je není úplně snadné najít, a především časově vychytat. Zapotřebí je tak sledovat desítky aerolinek a cestovních kanceláří. Kdyby ale člověk měl sledovat každou společnost zvlášť, nedělal by před dovolenou nic jiného, vhod proto přijdou specializované portály, jako je třeba www.cklub.cz. Ten vám nabídne přehled akčních nabídek na jednom místě, tu nejnáročnější práci v podobě hledání a srovnávání tak udělá za vás.

Portál je pravidelně aktualizován, a proto máte k dispozici stále čerstvé novinky. Chytit tak můžete například letenky na Mallorcu od 588 Kč, do San Francisca od 8 295 Kč nebo letní dovolenou v Egyptě s all inclusive stravováním a v pětihvězdičkovém hotelu od 13 000 Kč. To jsou ceny, které nejsou nabízeny na potkání.