Legendární SUPPORT LESBIENS na podzim zazáří hudebně barevným albem s příznačným názvem GLOW. Deska vychází 12. října

30. srpen 2018, 21:40
Legendární SUPPORT LESBIENS na podzim zazáří hudebně barevným albem s příznačným názvem GLOW.  Deska vychází 12. října

Kapela Support Lesbiens oznámila na 12. října vydání nového alba s názvem Glow. První singl Movin´On skupina představila minulý rok a spolu s ním také nový hlas kapely. Zpěváka a spoluautora Dušana Marka. Na hit Movin´On (videoklip získal ocenění jako jeden z nejlepších klipů roku 2017 v hudební anketě Žebřík) kapela úspěšně navázala druhou ochutnávkou Brighter Day, která se rovněž vyhoupla na přední příčky hitparád. Poslední srpnový den Support Lesbiens představí třetí singl Ocean, jenž se brzy dočká videoklipu. Album Glow nově vychází pod labelem Universal Music.

Aktuální deska, jež je společným autorským dílem celé kapely, obsahuje 11 písní. Na většině z nich Support Lesbiens zůstávají věrni angličtině. Výjimkou je pouze skladba Hazardér, o jejíž text se postaral jeden z nejlepších tuzemských textařů – Ondřej Ládek aka Xindl X.

„Název alba Glow aneb Záře vyplynul zcela přirozeně.  Každá z jedenácti písní září jinou barvou, energií a emocí. Temné odstíny pro mě nesou skladby Ocean, People nebo Movin'On, přitom např. věc New Generation doslova svítí. A pustili jsme se i do klidnějších tónů, které nás opravdu hodně bavily, tak snad budou i posluchače, “ popisuje s úsměvem zpěvák Dušan Marko, který je zároveň autorem všech 10 anglických textů.

Nový singl Oceán kapela vypustí do éteru 31. srpna a během září představí videoklip. „Oceán vnímáme jako synonymum síly, pokory, vznešenosti i klidu. Všechny tyto atributy jsme se snažili promítnout do stejnojmenné skladby, jež je pro nás srdeční záležitostí,“ dodává Dušan Marko.

Kapela Support Lesbiens prošla od svého vzniku v roce 1992 několika personálními obměnami. V současné době hraje ve složení:

Dušan Marko „Marco“ /zpěv/
Hynek Toman /kytara/
Filip Fendrych /kytara/
Marek Marian Leždík /baskytara/
Radek Tomášek /bicí/
Za dobu svého vzniku Support Lesbiens vydali už 12 studiových alb, 2 výběrová alba a jednu koncertní nahrávku.
So, What /1993/
Medicine Man /1994/
Regeneration? /2001/
Tune Da Radio /2002/ - album získalo hudební cenu Anděl v kategorii album roku
Midlife /2004/
Euphony and Other Adventures /2006/
Greatest Hits 1993-2007 /2007/
Lick It /2008/
Soft Collection /2009/
Homobot /2011/
Leave a Message /2013/
G2 Acoustic Stage /2015/
K.I.D /2015/ - album získalo žánrovou cenu Anděl v kategorii Nejlepší album Rock&pop
Glow /2018/ Mix a mastering alba proběhl ve studiu Biotech Ecsona Waldese.