Legenda amerického jazzu Marcus Miller povede workshop pro hudebníky a v Roxy představí své nové album

22. duben 2015, 15:04
Legenda amerického jazzu Marcus Miller povede workshop pro hudebníky a v Roxy představí své nové album

Šestý ročník festivalu Mládí Ladí Jazz je již v plném proudu a jako hlavní hvězda festivalu zazáří legendární baskytarista Marcus Miller, který exkluzivně představí své nové album Afrodeezia již tuto neděli 26. dubna v pražském klubu Roxy. Vstupenky na koncert Marcuse Millera jsou k dispozici za zvýhodněnou cenu 660Kč v předprodejní síti Ticketstream. Ve stejný den, v neděli 26. dubna od 12.00, proběhne ve spolupráci s Kytary.cz hudební workshop pod Millerovým vedením.

Marcus Miller je považován za jednu z vůdčích osobností jazzové hudby posledních dvou dekád. Multiinstrumentalista, skladatel, producent a držitel dvou cen Grammy se vrací do Prahy po třech letech a jeho koncert se právem může nazývat hudební událostí letošního jara. Marcus Miller v rámci festivalu Mladí Ladí Jazz představí své zbrusu nové album Afrodeezia, které vyšlo 17. března na labelu Blue Note / Universal.

Miller mimo jiné spolupracoval jako producent, skladatel nebo hudebník na více než 500 albech umělců, mezi nimiž najdeme takové hvězdy jako Michael Jackson, Frank Sinatra, Elton John, Aretha Franklin, Miles Davis, Herbie Hancock či David Sanborn. Díky festivalu Mladí Ladí Jazz si můžete naživo poslechnout jeho novou desku již 26. dubna 2015 v Roxy. Vstupenky jsou k dostání za cenu 660 Kč v předprodejní síti Ticketstream. Pro mladší 26 let je na každý večer festivalu k dispozici omezený počet lístků za pouhých 100 Kč, a i po jejich vyčerpání zaplatí na vstupném skoro polovinu. Na Marcuse Millera tak zaplatí v předprodeji pouze 360 Kč, což jde v ruku v ruce se základním cílem festivalu, kterým je snaha zpřístupnit jazz mladým lidem.

Workshop s Marcusem Millerem nejen pro baskytaristy

(26. dubna od 12.00, Kytary.cz, Mezi Vodami 23, Praha 4)

Ve spolupráci s Kytary.cz organizuje festival Mladí Ladí Jazz exkluzivní workshop Marcuse Millera!  Zajímá vás, jak tento virtuózní hráč a držitel dvou cen Grammy přemýšlí o hudbě, kde bere inspiraci, jak skládá nebo co je pro jeho hru důležité? Chcete se s ním osobně setkat a zeptat se na cokoliv, co vás zajímá? Přijďte v neděli 26. dubna ve 12.00 na workshop do prodejny Kytary.cz v Modřanech.
Cena workshopu je 249,- v předprodeji a 299,- na místě. Vstup můžete zakoupit zde

O festivalu Mladí Ladí Jazz

Mezinárodní jazzový Mladí Ladí Jazz navazuje na tradici jazzu v českém prostředí a snaží se navrátit mladé publikum zpět k jazzové hudbě. Jedním ze základních problémů, proč mladí lidé neposlouchají pravidelně jazz, je cenová politika klubů, které jsou primárně zaměřeny na turistickou klientelu, tedy daleko za finančními možnostmi studentů. Proto přináší festival Mladí Ladí Jazz již šestým rokem to nejlepší ze světového jazzové scény za dostupnou cenu!

Více informací o programu i festivalu naleznete na webu www.mladiladijazz.cz nebo na Facebooku Mladí Ladí Jazz.