KUKUŘIČNÝ OSTROV má šanci na Oscara

30. prosinec 2014, 9:42
KUKUŘIČNÝ OSTROV má šanci na Oscara

Koprodukční film KUKUŘIČNÝ OSTROV gruzínského režiséra George Ovashviliho je jedním z filmů, které budou bojovat o nominace na Oscara. Americká filmová akademie vybrala snímek do kolekce osmi filmů, z nichž finálních pět bude bojovat o cenu v kategorii Nejlepší zahraniční film.  Pět filmů, které projdou do užších nominací, bude vyhlášeno 15. ledna 2015. Ceny Akademie se budou udělovat 22. února.

Po ceně Křišťálový glóbus za nejlepší hraný film na 49. Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech je to další významná pocta, které se dočkal tento koprodukční snímek, na němž se za českou stranu podílela produkční společnost Axman Production.

Snímek, který vznikl s českou minoritní účastí, uvedla Film Distribution Artcam do české distribuce 13. listopadu 2014. „Jedná se o ojedinělou mezinárodní koprodukci zemí Gruzie, Německa, Francie, České republiky a Kazachstánu. Na filmu se podílel český štáb, který odjel natáčet do Gruzie a třikrát týdně jsme na přímé lince Tbilisi-Praha vozili natočený 35mm materiál, který se zpracovával v laboratořích na Barrandově,“ vysvětluje producentka Karla Stojáková z Axman Production.