Kryštof má nový klip, avizuje vyprodaný koncertní rok

20. leden 2016, 11:40
Kryštof má nový klip, avizuje vyprodaný koncertní rok

Populární kapela Kryštof pořídila během vyprodaného halového turné k albu Srdcebeat koncertní videoklip k písni Tak pojď hledat břeh. Sestřih zachycuje emotivní chvíle z osmi vystoupení v pěti městech, které navštívilo přes 90 tisíc fanoušků. A zároveň avizuje letošní nabitý koncertní rok. Jarní klubové turné je již vyprodáno, stejně jako série letních festivalů Kryštof Kemp.

Videoklip k písni Tak pojď hledat břeh pořídil Leoš Brabec a jeho tým Primetime Video. "Halové turné Srdcebeat byl náš dosavadní koncertní vrchol a v klipu se podařilo zachytit tu velkou radost a euforii, která se přelévala od diváků na pódium a zpět. Snad to bude fungovat i letos, protože nás čeká rok plný koncertování," říká zpěvák Richard Krajčo.

Premiéra se odehrála 19. ledna na YouTube kanálu KrystofVEVO a poté se klip objeví i v různých televizích. Jde o třetí video k poslednímu albu. Pilotní singl Srdcebeat dosud zaznamenal skoro tři miliony přehrání, výpravný příběh Ty a já atakuje hranici deseti milionů přehrání.

Tak pojď hledat břeh

Těsně předtím, v neděli 18. ledna, se album Srdcebeat objevilo ve světových streamovacích službách, jako je Spotify či Deezer. V digitální podobě bylo dosud dostupné jako placený download.

Měsíc po premiéře nového klipu vyrazí Kryštof na Srdcebeat Club Tour, které bylo bleskově vyprodáno - 27 tisíc vstupenek zmizelo za 24 hodin. Klubová šňůra čítající čtrnáct zastávek začne 24. února v Táboře a vyvrcholí 30. března v Ústí nad Labem. Během dalších dvou týdnů se kapela představí po delší době na samostatných koncertech na Slovensku, kde zavítá do Nitry, Žiliny, Bratislavy a Trenčína. Trenčínské Piano je již také vyprodáno, Bratislava přidala další koncert.

"Opět přeneseme do menších prostor řadu prvků z halového turné, podobně jako tomu bylo v období Inzerátu. Fanoušci se mohou těšit na projekce, nový design scény i některé speciální efekty. Drobně také pozměníme playlist. A moc se těšíme na Slovensko. Pro tamní fanoušky jsme v posledních letech moc nehráli a teď bychom jim to rádi vynahradili," podotýká Richard Krajčo.

Ještě než se kapela v létě vrátí se svou putovní přehlídkou nazvanou Kryštof Kemp, zavítá na deset "předletních" festivalů - Majálesy v Hradci Králové, Praze a Brně, Motorfest v Českých Budějovicích, Třebíč Open Air, Votvírák v Milovicích, Holešovskou regatu, Rychtář Fest v Hlinsku, Vysmáté léto v Kadani a Musicfest v Přeštěnicích.

Pak už nastane čas na druhý ročník Kryštof Kempů. Série sedmi open air akusticky laděných festivalů v přírodních amfiteátrech se letos ponese v pirátském duchu a zavítá do stejných amfiteátrů jako před dvěma lety. Všechny lístky si fanoušci rozebrali ještě před oznámením line-upu.

První festival bude 9. července v Mikulově, o týden později přijde na řadu Náměšť na Hané. Další víkend se dočkají Hukvaldy a poslední červencový termín připadne na Svojšíce u Přelouče. Pak už se dočká 6. srpna i Konopiště a o čtrnáct dní později Loket. Závěrečnou zastávkou Kryštof Kempů bude plzeňský Lochotín.

www.krystof.net