Křest charitativního kalendáře Radost dětem 2014

6. listopad 2013, 12:58
Křest charitativního kalendáře Radost dětem 2014 Křest charitativního kalendáře Radost dětem 2014

Ve středu, 30. října 2013 proběhl v hotelu Aria v Praze 1 křest kalendáře Radost dětem 2014. Kmotry se staly osobnosti společně s onkologicky vyléčenými dětmi a dětmi z dětských domovů.

Fotografie z kalendáře budou vydraženy a výtěžek poputuje na akci Vánoční odpoledne Radost dětem, která je organizována každoročně v předvánočním čase s cílem potěšit děti po náročné onkologické léčbě a děti z dětských domovů dnem plným zábavy, koncertů a dárečků.

Tento charitativní projekt je určen především dětem, které prodělaly nebo právě prodělávají dlouhodobou onkologickou léčbu, dětem z dětských domovů, handicapovaným dětem, zkrátka všem, které se rády baví. V České republice projekt působí již od roku 2010 a za dobu svého trvání vykouzlil úsměv na tvářích tisíců dětí, ke kterým nebyl osud příliš příznivý.

Hlavním cílem a posláním je děti pobavit, rozesmát a nechat je alespoň na pár hodin zapomenout na každodenní starosti. „Z naší zkušenosti víme, že z těchto vzpomínek a zážitků čerpají sílu a radost celé měsíce,“ říká ředitelka projektu, Kateřina Wich. „Zároveň
se snažíme pomáhat pořizováním potřebných zdravotních pomůcek pro děti nemocné, či darováním hraček, knížek a oděvů
dětem, které jsou umístěny v dětských domovech,“ dodává.

Projekt se také snaží podpořit rozvoj talentů dětí, u kterých se o to bohužel nemohou postarat vlastní rodiče tím, že kupují potřebné nástroje a pomůcky, zajišťují výukové hodiny s lektory a sportovní či rekreační pobyty včetně stravy, ubytování, sportovního vybavení a instruktorů. Zkrátka, snaží se dětem plnit jejich malé i velké sny.

„Rádi bychom pomohli co největšímu počtu nemocných i postižených dětí a dětí z dětských domovů. Avšak bez podpory z okolí a finančních prostředků se neobejdeme,“ říká Kateřina Wich. Proto byl v letošním roce zrealizován nápad na focení kalendáře, který by vyobrazoval hlavní aktéry – děti společně s VIP osobnostmi , které byly této myšlence náklonny. Jde například o Terezu Kostkovou, Moniku Bagárovou, Leonu Machálkovou, Jiřího Mádla a další.*) Kalendář připravil fotograf Stanislav Honzík s Christinou Delaney. Fotografie budou krátce po křtu veřejně vydraženy. Výdělek z dražby poté půjde na financování aktivit obecně prospěšné společnosti Radost dětem.

Kalendář vznikl prvotním námětem snů dětí, fotograf Stanislav Honzík společně s Christinou Delaney rozpracovali tento námět na příběhy komponované na Divadelní Lodi Tajemnství Bratří Formanů, fotografie vznikali záměrně na divadelních prknech kde je divadlo jako symbol tvorby snů. příběhů atd. Fotograf stanislav Honzík koncipoval celé fotografování jako velké focení pro pocit, aby si děti celý proces náležitě užilli a cítili se jako „velké filmové hvězdy“. Na fotografování se podílelo mnoho lidí, od profesionálních osvětlovačů z Barrandovských studií přes mnoho vizážistů, stylistů apod. Fotografovalo se 7 dnů během měsíce června, kdy realizaci komplikovali povodně a následná tropická vedra, i přes tyto okolnosti se podařilo vše bez problému zvládnout.

Fotograf: Stanislav Honzík - www.stanislavhonzik.com
Art Director: Christina Delaney
Ilustrace: Helena Čubová
Produkce: Kateřina Wich

Jedna z fotografií už našla svého majitele. Jedná se o fotoobraz měsíce prosince s názvem „Víla“. Za úctyhodnou částku 100.000,- jej vydražili pan Gregory Pierre Grzegorowski a Mudr. Soňa Šuláková. Na obrazu je Leona Machálková a jeho vnučka Alicja Julia.
Obraz byl panu Grzegorowski předán v rámci samotného křtu.

Známé osobnosti, které se focení kalendáře zúčastnili

Lukáš Pavlásek (herec)
Tereza Kostková (herečka, moderátorka)
Monika Bagárová (zpěvačka)
Magdalena Reifová (herečka)
Martin Kraus (herec)
Lukáš Tintěra (golfový profesionál)
Martin Gardavský (2. Mister International 2011)
Petr Koukal (profesionální badmintonista, účastník LOH 2012)
Libor Sionko (fotbalový profesionál)
Petr Vojnar (moderátor, herec, zpěvák)
Jiří Mádl (herec, režisér)
Leona Machálková (zpěvačka)

Cena kalendáře: 300,- Kč

Kalendář si v případě zájmu můžete objednat na: [email protected]

www.radost-detem.cz

Foto kalendář Radost dětem 2014: Stanislav Honzík
Foto křest v hotelu Aria: Macciani