Kreativní programy pro děti a rodiče najdete v létě v DOXu

7. červenec 2016, 22:51
Kreativní programy pro děti a rodiče najdete v létě v DOXu

Odpočinout si od školy i od školky můžete nejen u bazénu. Letní programy Centra současného umění DOX v Praze-Holešovicích se nesou v duchu her a interaktivních setkání se současným uměním a architekturou.

Pět letních sobotních odpolední neboli „Léto s DOXíkem“ tak můžete se svými dětmi či vnoučaty strávit v galerijním prostředí obklopeni uměleckými díly a za doprovodu našich lektorů si společně užít rodinné kreativní chvilky.

16. 7. 2016
14:00 - 17:00
V zdravém těle zdravý duch
Rodinná výtvarná dílna k výstavě SPORTU ZDAR!

Slovo sport je prý anglosaského původu a odvozuje se od slova disport, což zamená obveselení, rozptýlení a vlastně útěk od práce, od povinnosti k zábavě. Má tedy sport něco společného s uměním? A existuje soutěživost i v umění? Rodinná výtvarná dílna vám umožní výtvarně pracovat na monumentálních formátech i se sportovními pravidly a vedle vašeho těla bude kultivovat i vašeho ducha.

30. 7. 2016
14:00 - 18:00
DOXíkův dětský den
Otevřené výtvarné dílny k výstavám SPORTU ZDAR! / Karel Nepraš: Rodina připravená k odjezdu / Richard Kočí – Víření prachu

Několik výtvarných dílen rozmístěných po celém DOXu bude propojovat nejen nenápadná soutěž, ve které zvítězí každý, kdo se zúčastní, ale vzhledem k aktuálním výstavám centra DOX především téma pohybu a lidského těla. Přijďte tvořit a zažít na několika stanovištích netradiční techniky a výtvarné materiály i omezení, zkuste rozpohybovat obraz animací, vymodelovat vlastní sochu - dostaňte celou rodinu do pohybu!

13. 8. 2016
14:00 - 17:00
Rodina je ...
Rodinná výtvarná dílna k výstavě Karel Nepraš: Rodina připravená k odjezdu

Rodinné výtvarné dílny jsou pro rodiny a rodiny jsou různé a rozmanité. Rodina Karla Nepraše drží pohromadě. Díky jeho dceři Karolíně se Karlu Neprašovi alespoň posmrtně splnilo přání obnovit komunisty zničené sousoší rodiny, která je připravená k odjezdu. Jak jsme my, co neustále někam odjíždíme a vracíme se, připraveni k odjezdu? Zkusme si společně postavit sousoší vlastní rodiny – k dispozici bude hromada materiálů a jedno opět úžasné sousoší pana Nepraše.

20. 8. 2016 
14:00 - 17:00
Ves-mír
Rodinná výtvarná dílna k výstavě Richard Kočí – Víření prachu

Sochy Richarda Kočího nepředstavují většinou nic jiného než samy sebe. Výtvarná dílna inspirovaná přímo výstavou Víření prachu bude dávat prostor tvořivosti, která není omezená předlohami v našem okolí – možná v tomhle městě objevíte malou zapadlou vesničku nebo nový vesmír – co se bude ukrývat uvnitř vaší sochy? Rodinná dílna na konci prázdnin bude barevná, trojrozměrná a odpočinková – mír s vámi.

27. 8. 2016
14:00 - 17:00
Medaile!
Rodinná výtvarná dílna k výstavě SPORTU ZDAR!

Sport si někdo neumí představit bez stupně vítězů, medailí, ale i prohry. A pro jiné je to zas čistá radost, anebo se rád drží myšlenky „Není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.“ Na této výtvarné dílně bude důležitá inspirace a fascinace - umělci a sport, umění a sportovci. Naše inspirace a fascinace bude důležitá pro výrobu vlastní medaile (odlitku ze sádry) – co chceme ocenit: vítězství, prvenství, krásu, pohyb, radost?

 Pro děti od 5 let do 99 let.

Vstup: dospělý + dítě 90 Kč / další dítě 60 Kč

Zdarma k rodinnému členství.

Rezervace a informace[email protected], tel. 295 568 104
Centrum současného umění DOX, Poupětova 1, Praha 7

Foto: archiv DOX, René Volfík, (c) DOX