KOSHEEN se po čtyřech letech vrací do Brna, tentokrát exkluzivně se symfonickým orchestrem!

30. leden 2015, 13:12
KOSHEEN se po čtyřech letech vrací do Brna, tentokrát exkluzivně se symfonickým orchestrem!

České publikum tuto legendární taneční formaci přímo miluje – proto jistě potěšíme celou řadu fanoušků zprávou o potvrzeném koncertu v brněnském Bobycentru! 5. června 2015. A nebude to „obyčejný" koncert, ale exkluzivní vystoupení s 10ti členným symfonickým orchestrem Bohemian Symphony Orchestra Prague včetně dirigenta!

Vás tak čeká úžasný koncertní event, na kterém zazní všechny oblíbené hity KOSHEEN v tradiční, ale i netradiční hudební poloze!

Britskou elektronickou partu KOSHEEN Vám určitě nemusíme blíž představovat, protože už jen při vyslovení názvu skupiny se snad každému vybaví jejich nesmrtelné a zcela charakteristické hity (Hungry, Hide U, Catch...). Nicméně, pro výjimečnost této skupiny, jistě není na škodu dozvědět se o nich něco víc.

Pokud bychom měli mluvit k žánrovému rozpětí skupiny – Kosheen spadají svou tvorbou pod trip-hop, breakbeat, alternativní rock - s výraznými prvky drum'n'bassu. Právě široké pojetí hudební stylů, v elektronickém pojetí, dělají z Kosheen absolutně vyhraněnou a netypickou skupinu, která mezi ostatními „vyčnívá".
KOSHEEN – trio z anglického Bristolu, tvoří Markee Substance, Darren Decoder a zpěvačka a autorka mnoha skladeb - Sian Evans, která je zároveň dominantní postavou celé skupiny. Už i název této formace je netradiční – vznikl spojením japonských slov "starý" (古, 'ko') a "nový" (新, 'shin').

První album RESIST, které vyšlo v září roku 2001, se vyhouplo na přední příčky albových hitparád. Pochází z něj snad nejznámější hity – Hide U, Hungry, Catch, nebo Harder. Následovalo album KOKOPELLI (2003), na kterém se KOSHEEN odklonili od svého obvyklého stylu – deska obsahuje mnohem víc melancholické, až temné skladby. I toto album si ovšem drželo dobré pozice v hitparádách a i samotné singly se těší velké oblibě – za zmínku jistě stojí skladba All In My Head. Od roku 2007 skupiny pak vydala další tři alba – DAMAGE, INDEPENDENCE a SOLITUDE.
Členové skupiny ovšem vystupují i v samostatných projektech – Markee a Darren jsou známí i coby „Kosheen DJs", zpěvačka Sian Evans naopak svůj hlas propůjčí i ke skladbám jiných autorů – známý je například hit LOUDER, kterou produkoval DJ Fresh. Skladba se vyhoupla na první místo v singlech UK Singles Chart a prodalo se jí více jak 140 000 kopií.

KOSHEEN se po celou dobu existence své skupiny drží na výsluní a každým svým vydaným albem nás utvrzují o tom, že si právem zaslouží pozici jedné z nejoblíbenějších elektronických skupin současnosti.
Vy se o tom můžete sami přesvědčit – 5. června 2015 v Brně, v Bobycentru. Nenechejte si ujít fenomenální koncert skupiny KOSHEEN – v jejich plné sestavě a za doprovodu symfonického orchestru Bohemian Symphony Orchestra Prague!

Předprodej : http://www.ticketpro.cz/jnp/hudba/tanecni-elektronicka-hudba/1535178-kosheen.html
Facebook Událost : https://www.facebook.com/events/972066636138493