Komiks, letuška, Prosecco nebo vekslák z katolické rodiny. Pointa v červnu vydala hned šest nových knih

24. červenec 2019, 13:55
Komiks, letuška, Prosecco nebo vekslák z katolické rodiny. Pointa v červnu vydala hned šest nových knih

Nakladatelská platforma Pointa i její čtenáři mají za sebou zatím nejsilnější měsíc co do počtu vydaných knih. V průběhu června totiž vyšla hned šestice knižních novinek, kterou tvoří například unikátní sborník českého ženského komiksu, novela o vekslákovi nebo meteorologické pohádky. Na své si ale přišli i čtenáři veršů nebo oddechové literatury.  

I když je online nakladatelská služba Pointa na knižním trhu teprve necelý rok, může se už pochlubit zajímavými čísly. Devatenáct úspěšných předprodejů, vybráno přes milion a čtvrt korun, deset knih vydaných, a přes deset dalších ve výrobě. Šest nových knih se v průběhu června vydalo z tiskárny ke čtenářům a do knihkupectví. Z čeho tedy mohou čtenáři vybírat? 

První novinka vzešla z pera spisovatelky Hany Pachtové, pro kterou je její nová kniha Život a doba gaunera – Na klepadle již čtvrtou knihou. Pachtová v ní vypráví o muži, kterého důvěrně zná. O muži, který se sice narodil do důstojné katolické rodiny, ale... Narodil se také jako nádoba na pocit svobody, jenže za totalitního režimu. Ještě než prošel pubertou, začal on i jeho okolí chápat, že to nebude snadné. Pak už přišly veksl, první socialistické bony i první vězení, ale i cesta ke hvězdám. 

Druhou knihou je unikátní sborník českého ženského komiksu Komiksodějky od Laydeez do Comics Praha. Příběhy významných komiksových žen současnosti i minulosti skrze jejich příběhy, rozhovory a články od komiksových odborníků. Autorky Tereza Drahoňovská a Štěpánka Jislová ze sympozií nasbíraly přes 60 stránek komiksů od více než 20 českých autorek. Mnohé z nich jsou již známými osobnostmi v rámci komiksové komunity, některé teprve na prahu kariéry. 

I třetí kniha má za sebou ženu. Je jí Petra Jirglová, která píše osobitý blog TooSweetNothings, kde popisuje své zážitky z cest a ze života a rozhodla se je vydat knižně. Tak vznikla její prvotina Letuška z economy aneb co na Instagramu neuvidíte. Vtipné historky o Petřině kariéře letušky na Blízkém východě, o práci a životě v Dubaji, o lidech, se kterými se setkala i o tom, že není všechno zlato, co se třpytí. 

V knihkupectvích během července najdete i Prosecco do žíly Niky Mišjakové. Ta má za sebou několik turbulentních let, kdy dostávala ve vztazích pořádně na frak... a rozhodla se napsat tragikomickou knížku o seznamování po třicítce. Knihu o tom, jak reálně vypadají rande z Tinderu. Jaké to je, když Nice na rande naslepo přijde stalker, sukničkář anebo váš šéf? 

Milovníci poezie ocení sbírku Magistrála, která vzešla od mladého autora a slam poetristy Tima Postovita. Sbírka veršů Magistrála reflektuje zkušenosti autora, absurditu hodnot, politické a světové dění, nenasytnost velkoměst a lyrickou sílu dálek.

Šestici pak završuje dětská literatura, a to díky knize O nebi a zemi aneb Meteorologické pohádky od Ludmily Selingerové s jedinečnými ilustracemi. Kniha vypráví příběhy o nebeských tělesech a meteorologických jevech. Děti si hravou formou osvojí základní informace o jevech kolem sebe, zjistí mnoho zajímavostí a dostanou pobídku k vlastnímu pozorovaní a experimentům. Knížka je určena všem nadšeným průzkumníkům předškolního i mladšího školního věku, kteří se dozvědí třeba, jak vzniká duha nebo proč zapadá slunce.

Všechny knihy jsou k dostání na e-shopu Pointy, ale i v tradičních knihkupectvích a jejich e-shopech. Na Pointě lze vybírat i z knih dříve vydaných či těch, které jsou aktuálně v předprodeji.